Dejjó topic! :) Hogy nem láttam eddig?
Most olvasom, már a 15. oldalnál tartok.
Addig is: szintén vérnyomáshiányos, az első KVt rendszerint ébredés előtt alkalmazom, férj behozza (aztán békésen alszik tovább), én megiszom, és akkor ébredek fel, amikor kellően szétoszlott bennem és akcióba lépett a koffein :) Sajna megesett már, hogy amikor kialvatlanul önállóskodni próbáltam, főleg mert egyedül voltam épp itthon, és kipattantam az ágyból KVt csinálni, beájultam mint a nagykabát a konyha kellős közepén, pont mire belekortyolhattam az éltető nedűbe.
Alapjában úgy érzem, nem szeretem ezt a fekete löttyöt, csupán az élethez kell, ezért minél erősebbet iszom, minél kevesebb vízben oldva, legyünk túl rajta alapon (férj szerint tablettás kávé:) Általában sokkal jobb az illata, mint az íze, és ez csalódást okoz nekem.
NADE: nemrégiben találtam két helyet is, ahol pont olyan az íze mint az illata, tisztára ízlelőbimbókra alkalmazott orgazmus a kávéivás :)
Az egyik a Sir Morik a Ráday utcában (ott árulnak kimérve is vagy 10féle arabica kávét, 3féle pörköléssel), de még ennél is jobb a Prága Kávéház a Baross utca legelején (szinte kint van már a Kálvin téren). Ez utóbbi roppant hangulatos is, és mindenük tökéletes a berendezéstől és a hely hangulatától kezdve a kiszolgáláson és a KVválasztékon át a kis magvas barnakiflire applikált szendvicsekig, amiket kérhet az ember, ha pont reggelizni esik oda be, ahogy én szoktam néhanapján. Ja és 7-től már nyitva van - igaz, hogy még a topic legelején látom az ilyen kérdéseket, azóta biztos ezerszer megválaszolták már, és ezeket a helyeket is említettétek, mindjárt elmélyülök újfent benne.