szia! melyik kórházban vagy ,melyik diabetológusnál?
a terhesség során nem szabad az egészséges ember 8-as értékével számolni, szigorúan csak a 7-essel.
én értem miért kaptál inzulint.:-(
a 32. héttől működik a baba inzulintermelése és ha ez mellett neked inzulin nélkül nincsenek jó értékeid, sőt alacsonyak, és inzulinnal sem alacsonyak, akkor bizony szükséged van rá!
melyik héten mértek 9,4es HgA1c-t? mert az kb 8 hét eredménye, vagyis ha az ilyen magas volt, akkor már egy ideje gond volt a cukroddal, de ez nem jelenti feltétlenül azt, hogy később is gond lesz. viszont ha már a baba inzulinigényének beindulása előtt (ez a 24. hét körül van) magasak voltak a cukraid, akkor sajnos lehetséges, hogy ez már egy cukorbetegség.
Szaténka: tudom, hogy nehéz, hidd el én sem ettem sütiket, kivéve egy kisétkezést gesztenyepürével váltottam ki, amit néha egyébként is szoktam enni, mert imádom, de pechemre anyós tejszínhabja nem light volt és erre nem gondoltam, volt is egy szép 20-as cukrom.:-(
lányok, kitartás: már nem sok van hátra, szaladnak a hetek, hiszen nálunk már 9 hónapos lesz a kiscsaj.:-)))