roobi2 Creative Commons License 2004.12.31 0 0 3251

Nos delaila!

Nekem van ilyen kamerám és itthon vettem.  Nevezik ezekt "adventure"vagy  "hellmets" vagy megfigyelő kamerának, attól függően, hogy kinek és milyen területre szánják/ajánlják.

Elsősorban ezek analóg kamerák önnálló képpel általában 380-420 vagy 520 soros felbontással, zárt csepálló házban, konzollal és kiegészítőkkel ellátva.

Csatlakoztatásuk ennek megfelelően - nem lanc - hanem RCA vagy többször inkább BNC.  Van olyan amiben van beépített mikrofon és van hangfelvételre alkalmatlan cucc is.  Önálló rögzétésre alkalmatlanok általában, ezért a "csőkamera" RCA  csatlakozóját VHS magnó, TV vagy a bármilyen kamera analóg bemenetéhez kell csatlakoztatni. Ebben az esetben a csőkamera képét tudod rögziteni a kameráddal vagy csak egyszerüen nézni tudod egy TV-n (pl. megfigyelő kamerának szobában , házon, vagy terráriumban kevésbé hozzáférhető helyet nézve ahol az állat tartozkodik. Én a kamerához csatlakoztatva felszerelem a fejemen a bukóra és kiegészítő mountis snitteket veszek fel vele.).

Tápellátása általában a hozzá vásárolt akkuról történik amik a kamerához megfelelően 12 V 1.2 vagy 2.1 Ah-k lehetnek , sarus csatlakozással.

Vigyázat!!

A kamerák léteznek FF és színes változatban is, autoíriszesek és más és más látószögü, fényértékü optikákkal adják. Attól függ mire akarja a delikvens használni.

Természetesen lehetnek még olyan kamerák is amik más funkciókkal is bírnak, de azokról nem hallottam még. :-)))

Ha kell tudok mondani itthon helyeket ahol lehet ilyeneket kapni. Sőt vannak olyanok amik nem fix kábelesek , hanem van egy adó a csőkamerán és a vevőt csatlakoztatod a saját kamerádba, ún. urh-ás kamera!!

üdv: roobi

Előzmény: deelaila (3244)