parabel Creative Commons License 2004.12.22 0 0 22

Azt hittem, három és fél óra alatt ez a topik legalább kétszáz hozzászólásig felmegy, aztán látom, én vagyok a 19-ik. Kedves encim, talán nem kellett volna megkérni az olvtársakat, hogy itt ne gyalázkodjanak, lehet, ez tartja vissza a tömegeket :-(

Ami engem illet, az egyik tanárom az akkor még létező Bajcsy-Zsilinszky társaság alapító tagja volt és már december közepén (!) mondogatta, hogy Karácsonyig Ceusescu meg fog bukni és akkor konzerveket, egyéb tartós élelmiszert kell majd átvinni az éhezőknek. Anyám hitt is neki, úgyhogy a karácsonyi bevásárlás során vett is egy csomó száraztésztát, konzervet, cukrot és édességet spéci az erdélyieknek. Egy külön ládában tárolta a kamrában, apám cukkolta is eleget.

Aztán közvetlenül Karácsony előtt bekövetkezett az összeomlás odaát, apám meg összegyűjtötte az egész családot és ünnepélyesen bocsánatot kért anyámtól, mert hülyének nézte. Ezután a tanárommal együtt (asszem pont Karácsony napján) autóbuszra ültek (a B-Zs társaság bérelte tán) és átmentek Nagyváradra, vittek vagy két tonna kaját, újságokat.Mi meg itthon ültünk és fostunk, hogy mi lesz velük, de aztán mindenki rendben hazaért.