nekünk sajnos egyelőre minden bizonytalan :-(((
voltam szív uh-n, ahol a nő semmi egyebet nem talált, csak ezt az echodens papillaris izom nevű cuccost. A szíve rendben van, csak valami izomrész jobban visszaveri az uh-t vagy mit magyarázott.
aztán úgy döntött, hogy elküld genetikai tanácsadásra, mert ezt a dolgot okozhatja kromoszóma probléma is. (nem feltétlenül, de előfordul). Azt mondta, hogy ne aggódjak, mert ha genetikai probléma lenne, akkor lenne mellette más tünet is (magas afp, több magzatvíz) de nekem ezek okésak.
Felhívtam a dokimat, aki egyből beutalót írt a sotéra. Kérdeztem, hogy mit csinálnak ott, aszonta valószínű, hogy ajánlanak egy magzatvíz vizsgálatot :-(((((((((((((((((
naná, hogy betojtam.
felhívtam egy 4d dokit, hogy szerinte érdemes lenne-e megnézetnem ezt 4d-vel is, hátha több látszik, mielőtt nekem esnek a tűvel. Ő (egy istvános doki) azt mondta, hogy ő ilyen lelettel senkit nem küld tovább, mert ez normális. Azért ma este elmegyek hozzá és megnézi uh-n, hogy ő mit lát.
Szóval baromira nemtom mi legyen :-(((
senki semmit nem mond, hogy mi egyebet okozhat még a kromoszóma izé, már ha egyáltalán az okozza a szívizom nemtommit, úgyhogy ki vagyok segítve a sok dokival marhára. Márpedig nem szívesen vetném alá magam a magzatvíz vételnek, ha nem muszáj. De azt sem akarom, hogy tényelg születéskor derüljön ki, hogy valami nem stimmel.
azon is filóztam, hogy az a vérvizsgálat, ami a down-kórt szűri (amit angliába vagy hova küldenek ki és fizetős) az nem vizsgál-e más kromoszóma-rendellenességre, mert akkor inkább bevállalnánk azt.
tök jó ez így Karácsony előtt :-((((