A biciklit verd ki a fejedből, mert az az ördög találmánya.(Anno tényleg voltak ilyen hangok, ld. biciklitörténelem 1. fejezet.)
Amúgy én a helyedben a gyufát is hanyagolnám, mert lehet kovakővel is tüzet okozni. Arról nem beszélve, hogy csak ki kell várni, és csak becsap valahová a villám, akkor meg csak szaladni kell oda gyorsan, aztán lesz tüzünk is.
Viccet félretéve, szerintem nem kell a technika vívmányai ellen kikelni, hanem a megfelelő módon használni.
Nem kívánom azt az időt, amikor az egyetlen szórakozás az volt, hogy este összeültek a a fonóban a lányok asszonyok - ld. Kodály Este a fonóban - és azon köszörülték a nyelvüket, aki épp nem volt ott.
De aki akar, most is összeülhet, ki gátolja meg?
(Nem kell tévét nézni, sőt újságot se kell olvasni, informálódni se kell sehonnan, csak akkor nem kell elmenni szavazni se, hanem be kell ismerni, hogy alulinformált vagyok és csak tévedés lenne leadnom a voksomat az általam nem ismertekre.)
Én nem kívánom azt az "idilli" állapotot se, amikor nem volt információ és gyors elérhetőség és a megszületett gyerekek 30%-a egyéven belül meghalt, mert nem volt elég információ és hatóanyag. (Ohh, ezek az átkos termékek, mi?)
Én szerfelett utálom azokat a "zöld" ideológiákat, amelyek képviselői odakötözik magukat az atomerőművek, vízierőművek, hőerőművek stb. kapuihoz, - közben persze interneten, sms-ben szervezik meg magukat - és csak azt nem árulják el, hogy ezen "Művek" nélkül honnan lenne energiájuk.
Szerintem az embereknek csak egy kisebb része van arra felkészülve, hogy barlangokban lakjon és a háziállatok melegével tartsa életben magát, ha máshonnan nincs energia.
PS.
Láttam egykét éve egy dokumentumfilmet "András Samoáról" vagy mi volt a címe.
Abban egy magyar ürge, aki Samoan él, mesélte, hogy élnek ott.
Egyfelől a paradicsom maga, sosincs hideg, elég egykét ruha, ott vannak, állatokat nevelnek, a gyerekeik, hát azokkal is lesz majd valami, mondta. Olyan jó volt elnézni. Csak ha belegondol az ember, nem sokban különbözött az ősközösségtől vagy mi.
Technikailag se nagyon.
Biztos jó.
Úgy két-három hétre ellennél ott.
Aztán menekülnél vissza.