Helló!
Csak olvasgatni szoktam a polfórumot, jó szórakozás.:) De amit egyesek itt írnak, akkora hülyeség, hogy...
Azoknak, akik a 20%-ot szajkózzák:
1. Képzeljük el, hogy 1 db szavazókör van, 8 millióan mehetnek oda, pl a KÁP-ról van népszavazás. Nyernek az igenek. Újraszámolják, és 1 szavazatnyi módosulás az eredmény, a nemek javára. Meg kell változtatni a jegyzőkönyvet. Akkor 100%-ban elcsalta valaki a szavazást?
2. Van 1000 szavazókör, mindenhol 1000-en szavaztak, összesen 1 millió szavazatot adtak le. Utána újraszámolnak. Minden szavazókörben egy szavazatnyi eltérést találnak, változó irányban, és az eredmény kb. 100-200 szavazatnyival eltér az eddigitől. Vagyis a végeredmény változása az elsőhöz képest 0,01-0,02 %. Ez is 100%-os csalás?
Csak arra szeretném felhívni a figyelmet, hogy - pártállástól függetlenül - ne legyünk már teljesen vakok és hülyék. Minden választási rendszerben benne van valamekkora hibaarány. Ráadásul azt olvastam, hogy az érvénytelen szavazatokról a tagok döntenek, hogy elfogadják-e érvényesnek, ha amúgy egyértelmű, mire szavazott a választópolgár, csak mondjuk még aláhúzott valamit, vagy rajzolgatott. Ez is adhat eltérő eredményt újraszámláláskor. Talán csak a számítógépes szavazásnál lenne ez kiküszöbölhető, de olyan meg úgyse lesz soha, mondjuk azért, mert 11000 szavazókörben kiépíteni ezt kissé költséges lenne, no meg a komcsik úgyis olyan programot írnak, hogy ők győzzenek.:)
És miért feltételezik egyesek a bizottsági tagok nagy részéről, hogy SZÁNDÉKOSAN meghamisították az eredményt? (Végül is a "csaltak" ezt jelenti, nem?) 2006-ban lehet, hogy jelentkezek egy ilyen bizottságba, mert kiváncsi vagyok mostmár, hogy belülről milyen ez az egész. Nem tudja valaki, hogy ki, milyen feltételekkel lehet bizottsági tag, de főleg: mennyit fizetnek érte?:)
U.i.: Ahol én szavaztam, ott egy igen híres, nagy magyar ember is tagja volt a bizottságnak. Mikor összeszámolták az eredményt, és az nem volt teljesen a szája íze szerint való, elkezdett mocskoszsidóliberálbolsizni...
Jah, amúgy nem fogok ezentúl (gyakran) polfórumba írni, mert annyira nem áll közel hozzám egyetlen pártocska se, hogy minden nap őket védjem... Csak ez nagyon hülye topic, azért ragadtam billentyűzetet.
További jó napot mindenkinek!