Sorridente Creative Commons License 2004.12.19 0 0 148
"az általa folyamatosan birált és megzsarolt kormány" = szegény kormány, szegény állam, szegény MSZMP, szegény kommunizmus, szegények, akik annak idején feloszlatták a rendeket, börtönbe zártak papokat, néhány "nagyon veszélyeset" meggyilkoltak, és az egyháztól szépen és erőszakosan elvettek mindent, amivel fenn tudták tartani magukat, soroljam még, hányféle módon akadályozták a munkájukat, amivel valamiféle közösséget próbált összetartani?... szegények... erről biztosan nem hallottál... erről miért nem beszél(het) senki? ez miért nem jut el hozzátok? miért nem lehet a múlttal együtt értékelni a jelent? mert én még előzmények nélküli helyzetet nemigen láttam.

--------

amúgy pedig az egyház szerintem nem szokott politizálni = akkor szólal meg, amikor az őt és a hitét érintő dolgokról esik szó, és ez általában nem szokott túl pozitív lenni. így mindenre rá lehet húzni, hogy "ez politika", még az abortuszra meg a magyar állampolgárságra is, pedig egyszerűen ezek csak az életről szólnak...

mindig azt hiszem, hogy lehet ezekről értelmesen beszélgetni, de az a nagyképű, gúnyos, minden más véleményt leugató stílus, ami eluralkodik az ilyen témájú topikokban, az nagyon lehangoló... mindegy, azért megpróbálok újra bízni bennetek.
Előzmény: beowolf (144)