MUMI74 Creative Commons License 2004.12.18 0 0 1646
Igen én kb. 3 hete vettem egy ilyen 1.2 TwinPort Corsa Euro-t ami meglepetésemre 80LE a motorkódja pedig XEP12 (amikor megrendeltem még a 75LE-re fizettem be! Opel mellett szóljon még, hogy 2.390000-be bele tudtam alkudni a riasztót a metálfényt az osztott ülést és az oldalvédő díszcsíkot és az alap euró ára 2.399000Ft volt, ja és 12 éves karosszéria elemre kiterjedő garancia). Rendkívüli dinamizmusa van szerintem, előtte egy 1.4 i.e. Tipo-m volt kb 4,5 évig de a nyomába sem ér. A céges autó (elég sokat ültem benne) az pedig 2003 őszi 1.2 75 lovas Corsa annak is elég fürge motorja van különbség amit észrevettem pl az ,hogy a motorjának más a hangzásvilága meg azt vettem észre, hogy igazán akkor gyorsul ha visszaveszem vagy legalábbis egy kicsit vissza engedem a gázt ez érdekes lehet, hogy azért mert még új ?? Elég sok érdekes hozzászólásokat olvastam itt az Indexen nem csak ebben a topickban, hogy igénytelen, sokat eszik, a motorja pedig gyenge a karosszéria innen-onnan összelopott dizájnú. Az autó gyáraknak egyébként is nehéz lehet igazán autóformájú karosszériákat kitalálni. Nekem 2,4-2,5 millióm volt új autóra, ebből tudtam gazdálkodni és mivel Fiatos voltam mert a Tipo előtt pedig egy Uno-m volt, elnéztem a Fiathoz és sajnos ezért pénzért hasonló kategóriájú Punto (felszereltség és motor) csak jóval drágábban volt. Hasonló volt a helyzet a többi márka esetén is. Egy kicsit meghökkentett a sok műanyag valóban, de ha azt nézzem, hogy az Opel alsó kategóriás autója akkor belefér. A konkurencia sem volt alsó-kis kategóriában túlságosan jobb ebben a témában. Mindent összevetve eddig szimpatikus az autó.
Előzmény: petikeke (1645)