Ferenc(hurrikán)
2004.12.18
|
|
0 0
3268
|
Szakadatlan eső van, jól bírja, azt gondoltam, hogy reggelre majd eláll. De viszont csak eső volt, és erre is számítottam, északabbra is eső, de a meleg nem érte el a talajt, csak a magasban volt(ezét esett eső) de így alakult ki sok helyen az ónos eső, azaz lefagyott, mert talaj közelében meg hideg volt. Itt +5fok van éjfél óta, a legmelegebb hely az országban messze. Erős déli áramlásunk volt, a 20mm-t érjük el lassan, kicsit több mert 15mm-re számítottam, és még kora délutánig van esély a csapadékra. Nos és akkro hogy fehér Karácsony ne vesszen el végleg, érdemes ránézni a modellekre vasárnap délutántól hétfő délutánig tartó időszakára, mert akkora a hőmérséklet már megfelelő lesz a szilárd halmazállapotra és csapadékto is mutat pár mm-t azaz pár cm hó is lehullhat! Kíváncsi leszek, eddig ez nem volt benne a számításban, met sokkal délebbre mutatta azt a hétfői csapadékot, most meg úgy néz ki, hogy még Nyíregyházáig is felnyúlik, legjobb helyzetben a déli határmentén élők vannak, dél felő növekvő csapadékmennyiség lesz, ha lesz és akkor az már havazás. |
|