mmasa Creative Commons License 2004.12.16 0 0 1512

Utánanéztem ennek a Miss Marple kollekciónak. Rájöttem, hogy ez nem is olyan rossz gyűjtemény. Ugye négy DVD:
1. Murder, She Said - Halálnak ablakai / Paddington 16.50
2. Murder Most Foul - Mrs. McGinty halott. Azt azonban minden AC kedvelő tudja, hogy ez a könyv A. Oliveres és Poirot-s.. Szóval íme az egyik érdekesség.
3. Murder at Gallop - Gyilkosság a Galopp szállóban. Ez szintén egy Poirot regény átírása, mégpedig a Temetni veszélyesé (After the funeral).
4. Murder Ahoy - Gyilkosság a tengeren. Nos ez pedig nem is AC könyv alapján készült, de Miss Marple-os. Hát ezekután kezdem érteni miért is kerül ez olyan sokba ;)
Ha valaki esetleg magkapja karácsonyra, az szóljon, hogy illegális másolatokat készíthessek az érdeklődők számára :)

1974-es Gyilkosság az Orient expresszen
Csak hogy mindenki tudja: hat Oscar díjra jelölték a filmet (legjobb színész (Alfred Finney), mellékszereplő (Ingrid Bergman), forgatókönyv (Paul Dehn), operatőri munka, jelmez és zene). Ingrid Bergman meg is kapta érte.
Szereplői - a teljesség igénye nélkül: Albert Finney, Anthony Hopkins, Ingrid Bergman, Sean Connery, Michael York.. stb.
A DVD-n van filmelőzetes meg képek, meg egy rövid életrajz az összes színészről, a rendezőről és Agatharól.  Szépek, jók, de az öt kismalac exrái messzemenően jobbak voltak..

(értelemszerűen ez is másolható..;))

Nem tudom ki látta a pár hete leadott, modern verziót. Érdekelne a véleményetek róla