kárókatona Creative Commons License 2004.12.15 0 0 101
Sziasztok!
Új épitésű házban lévő lakásunkban mi is hasonló problémákkal küzdünk. Természetesen mi is naponta többször szellőztetünk, kereszthuzatosan is. Ennek ellenére nálunk is megjelent a penész, többnyire a műanyagablakok és ajtók mellett (pedig minden reggel letörlöm az ablakokoról a párát) . Érdekes módon a fal nagyobb méretű penészesedése csak azokban a szobákban tapasztalható, amelyeket nem fehér, hanem utólag hozott diszperzites festékkel festettünk le. Én erre a festékre is gyanakszom, hiszen a többi szobában, a fürdőben, a konyhában nyoma sincs a penésznek. Ezekben a szobákban kéthetente tisztitom a falakat. Mit gondoltok erről?
Másik nagy problémánk, hogy az egyik falunk teljesen beázott. Egy épitesz ismerős kint is volt, és meg is mondta a probléma okát. A külső fal bádogozása rosszul van megoldva, nem a vakolat alá rakták a bádogot, hanem csak felragasztották. Ez még nekem laikusnak is kézenfekvő, hogy emiatt ázik a falunk. A nálunk kint járt bádogos egy igazi Mekkmester, hiszen csak ujabb sziloplasztot nyom a fal és a bádog közé, szerinte ez megállitja a felázást. Az épitettő úgy néz ki nem akarja kijavitani az egyértelmű hibát (pedig még fél éve sincs, hogy beköltöztünk). Kérdésem az lenne, hogy mennyibe kerül egy szakértői vélemény, és kihez lehetne ez ügyben fordulni. Sajna a szerződésünkben benne van, hogy csak a kivitelező által elismert, és az általa kijavitott hibák garanciálisak. Ha mi ez ügyben magánköröket futunk, azt nem tériti meg nekünk. De mint irtam, ő a valós problémát nem akarja elismerni, ő csak pillanatnyi tüneti kezelésre hajlandó. Ezért kellene egy szakértői vélemény.