Törölt nick Creative Commons License 2004.12.14 0 0 1020

tényleg? nyomaték nem is kell?:) huha...

amikor 2 autó elindul 0ról,akkor mind2 a maximum teljesítményen dolgozik? vagy hogy is van ez?:) szerintem először is a kuplung játszik,amíg össze nem csúszik a "felpörgetett" indulási fordulatra.Ehhez ki kell számolni a lehetséges csúsztatás mértékét,ahol még nem pörög ki a kerék,de nem lép fel felesleges veszteség tul sok.(terminátor mind2 autó sofőrje,vedd ugy)

Ez egyszerü képlet? ha igen,akkor várom szeretettel:)

Ja,mennyi is ennek és a kuplungtárcsa surlódási együtthatójának függvényében a szükséges "felpörgetés"? esetleg dinamikusan kell gázt adni csusztatás közben? ha igen hogyan? mi a leghatékonyabb? és mért? képleteket szeretnék erre is...!:)

Ugye,milyen egyszerü a program? aztán elindulunk,kuplung végre teljesen fog..és annyi gázt adunk 1esben,hogy épp ne pörögjön ki a kerék,tehát maximális legyen a gyorsulás..vagy nem baj,ha kipörög picit?:) erre mi a képlet?

Oké,fordulat fel,a csillagos égbe..és ott váltunk,a híres "teljesítmény maimumon"? Vuk és kollegái szernt mindenképp,éjjen a teljesítmény.Bár a képletet ami ezt bizonyítja szintén várom még szeretettel...

Valami olyan zagyvaság volt már leírva itt,hogy ha jó sokáig pörgetem,akkor a következő váltásnál majd szép magas fordulatra érkezem...a másik meg közben elmegy mellettem,mert az én autóm már "nem húz",ő meg vált hamar és szép csendben lelép..vagy hogyis van ez? na erre született a program:)

Nameg azok az autók,amikre íródott (dodge viper,M635CSI,Alpina B7Biturbó) 220m-en kb egyet váltanak,épp roszkor már szinte a végén jön a második váltás...

A program a fogakat nem tudta a váltóban "számolni",de egy "váltási időt" azért figyelembe vesz,amíg nincs vonóerő,sőt az ilyenkor fellépő (nem épp elhanyagolható!!) lassulást is beleszámolja.

Szóval mindehhez csak tömeg és teljesítmény az input adat,mert Ti azt tapasztaltátok,hogy az erősebb autó mindíg megveri a gyengébbet,vagyis minden más kiesik a képletekből,valahogy...csak szerintem ezért a levezetésért,ha sikerülne papiron ceruzával,Vuk és kollegái kapnának minimum egy fizikai nóbeldíjat:)

Előzmény: avantage (1019)