Nos, nekem sajnos nincsenek teljesen pozitív tapasztalataim az AV planettel. Ma félretetettem egy GS 400-ast. Du bementem, és kértem, hogy kipróbálhassam, ugyanis a pana3ccduser.com-on beszámoltak egy kerregô hangról, amelyet a szalagtovábbító mechanika okoz felvétel közben. Ezt a hibát a Panasonic is elismerte. No, a kerregô hang ezen a kamerán is ott volt. Más fórumok tapasztalata és a pana reagálásából kiderül, ez a kamerák 1%-nak 1/10-ért jelentik (hivatalos adat). Sok esetben az I4-el kezdô szériszám kamerákról volt szó. Az AV-nél azt mondták, ôket nem érdekli a kerregô hang, garanciában ilyet nem cserélnek (más üzletben, akár pixmaniánál igen), ha nem tetszik, ne vegyem meg, én vagyok az elsô, aki ilyen miatt reklamál, tkp menjek a fenébe, másnak jó volt. Nekik csak I-s széria van, és kész. Más kamerát nem próbálhattam ki, mert ugye ha kibontják, akkor az már nem gyári csomagolás. Annyi a pozitívum, hogy legalább kipróbálhattam.
Na, ezután elmentem egy "hivatalos" üzletbe, ahol egy F-fel kezdôdô sorozatszámút kipróbáltam, ahol semmi zaj nem volt. Viszont itt drágább ugye, ámde 2 év garanciával. Ha meg kerregô hang van, akkor persze cserélik, vagy visszaadják az árát. Bár ha belegondolok, az AV-s 1 év garancia mennyit is ér, ha eleve így állnak hozzá.
Persze, lehet, hogy másnak más esetben jók a tapasztalataik, s csak én nem voltam rokonszenves nekik. De hát ez üzlet, ha pedig az eladni kívánt termék gyári hibás, akkor cserélni kell. Vagy tévedek?
M2