megerkeztek a tuzoltok es oltjak a Reichstagot :-)
na tehat:
http://www.aral.de/presse/_struktur/inside.php?verzeichnis=4&thema=3&sub_thema=0&t_erg=&typ=php
itt megtalalhatod a 91-es(Normal), 95-s(Super - ez kell a Corsa C-be), 98(Super Plus) es dizel uzemanyagok arat 1950-tol 2004-ig(2001-ig Pfenningben onnantol eurocent-ben -ksh-nal nem talaltam, molnal meg mégannyira nem...)
/csak azert jutott eszembe mert az osszes eddigi grafikon is amit lattam az araltol szarmazott/
persze hogy pontosan nyomom tudd kovetni ahhoz figyelembe kell venni a torvenyi valtozasokat is(tehat hoy mennyi az ado -> anteil staatliche abgabe), mert valojaban azert draga az uzemanyag...
es ha megnezed akkor valojaban dragabb is a Diesel netto ara, csak kevesebb rajta az ado - azaz ahogy hallottam egy BASF-s csakotol ez is atb***s, mert amennyivel kevesebb ado van rajta annyival többet rak ra az olajipari ceg(es ezert magasabb neki a nettoara - ez nem az eloallitasi ar) - es ez magyarorszagon is igy van!!
meg annit gondolj meg hogy ha vhol el tudod szamolni az uzemanyagok akkor mindenkepp dizelt vegyel, mert a dizelnek visszaigenyelheto az afaja mig a benzinnek nem(legalabb is 2 eve igy volt, ha valoban kerdes akkor erdemes utannajarni)