Törölt nick Creative Commons License 2004.12.11 0 0 16370

Kozositsuk ki! :))

Mi elegansan itthagyjuk a kocerajt 20-an, ugyhogy semmi extra takaritast nem fogok eszkozolni. Az ablakot meg pucolja az ablakpuculo kozoskoltsegbol kifolyolag, hehe :)

Karacsonyelotti London nagggyon szep, de semennyire nem karacsonyi, tekintve a szikrazo napsutest, egszinkek eget es 10+ fokokat. Harrods (eletemben eloszor) egy elmeny, feher elefanton kivul MINDEN van es a mosdoban egy holgy kinyitja a csapot es odanyujtja a szappant minden versenyzonek. A popsimat nem toroltek meg, de talan ha kerem meg azt is :)

Reggelire kreativkodtam egyet. A mar szinte unalmas amerikai palacsinta volt (Betty), de nem akartam a mar konyokunkon kijovo juharsziruppal talalni, ezert egy wokszeru mely serpenyoben karamellizaltam egy kis barnacukrot, aztan felontottem kis vizzel es beleszortam felkockazott gyumolcsot (alma, korte, banan, mandarin - passio nem volt itthon ;) ) mialatt kisutottem a palacsintakat, osszerottyant az egesz, olyan folyos karamelles kompotos izeve, valami isteni lett. Legkozelebb vaniliaeszencia is megy bele es talan fahaj. Estere meg paroltam brokkolit (kihasznalva, hogy a gyerek 3 havi edessegadagjanak elfogyasztasa utan brokkolit kert vacsorara buntudatosan, mert ma nem mondtam neki semmire nemet -ez egy ilyen nap volt-  :) ) es "arra valami kell meg" felkialtassal osszedobtam egy igen helyre kis sajtszoszt, csak ugy erzesbol (meg tejbol, sajtbol es lisztbol persze :) ). Sokkal jobb lett mint az itt kaphato porbol kevert sajtszoszok (mino meglepetes) es nem volt benne sem modositott kemenyito, sem xantan (az mi amugy?) de meg maltodextrin sem.

Gyerek megirt 25 db kepeslapot az osztalytarsainak (mi is kaptunk MINDtol) meg a kedvenc tanarainak. Aki ker a gyerekem irasaval karacsonyi lapot, az irjon postacimet :) Nem konnyu olvasni, ui nem hagy kozt a szavak kozott. Viszont o el tudja olvasni amit irt, meg kesobb is. Ja, a Harrodsban nekiallt rinyalni a Bosendorfer elott, hogy EZT vigyuk haza mindenkeppen. Mondtam neki, hogy jo izlese van, irja meg a Jezuskanak. :) Itthon aztan rohant a zongorahoz es nekiallt gyakorolni. Bar azt hiszem, ez inkabb azert van, mert ma delelott koncerten voltunk es ott eldontotte, hogy orgonista lesz es azt mondtam neki, hogy az orgonistaknak 3x olyan jol kell tudni zongorazni, ugyhogy most belehuz :)))

Apropo, palyavalasztas, nehez dilemma elott all szegeny, nem tudja eldonteni, hogy urhajos legyen vagy pizzafutar (delivery boy). Ez utobbi ugyanis rengeteg eredekes emberrel talalkozik...

Sorry a hosszert, elmenydus nap volt :)

Ja es megjott az iskola feleves ujsagja (ez tobboldalas, mert amugy 2 hetente van egy 2 oldalas hirmondo) es abban egy hosszu cikk a 97-ben vegzett 6. osztalyrol (most 18-19 evesek). A 13 gyerekbol 8-rol irtak, 7 jar egyetemre (orvos, allatorvos, szuleszno, jogasz, politikai todomanyok... ) Remenyteli :)

Előzmény: illdii (16367)