Luby Creative Commons License 2004.12.10 0 0 60

Lehet, hogy félreérthető voltam, ezért elnézést kérek. Azokra haragszom, akik nem, vagy főképpen nem avval kampányoltak, hogy ez egy rossz kérdés, hanem méltatlanul sok feltételezéssel, idétlen ostobasággal, túlzással és félrevezetéssel.

Mindazok a közpénzből finanszírozott nemre búzdító, a dolog anyagi oldalával egy szegény társadalmat riogató szórólapok, média megjelenések dühítenek, melyeknek semmi, de semmi alapjuk sem volt azon kívül, hogy iagazságtalanul együgyűnek nézték a szavazó polgárokat. Már írtam: lehet nemet mondani, de akkor úgy kell indokolni, hogy a valós okot mondom. Például: a FIDESZ mellé állt az igeneknek, akkor én zsigerből elutasítom. Vagy: rossz a kérdés, nem így kell feltenni, nekem van jobb megoldásom: ez és ez. Vagy: több évtizede ez a párt és elődei lemondtak a szomszédokkal való békesség kedvéért az elcsatolt területek magyarságáról. Ezek mind, mind tiszteséges szövegek lettek volna, ha nem is értek velük egyet. De milliárdos terhekről beszélni, pártelnökök és frakcióvezetők, meg képviselők és médiapincsik ezt szajkózták. És a te pénzeden, meg az én pénzemen csináltattak  egy tökéletesen hamis és rosszminőségű szórólap hegyet. Ezért haragszom, és nem azért, hogy valaki nemet mondott.   Említed a gyűlölethullámot. Több, mint egy évtizede tart. nem lehet az orbánék nyakába varrni, mert amikor elkezdődött az SZDSZ részéről, akkor még Orbánék a szadesz ificsapata voltak. Ez az első szabad választás utáni liberális csalódás óta egyre erősebb. Most már mindenki tett hozzá.   Gábor

Előzmény: Újlaki (57)