Mr. Fuji Creative Commons License 2004.12.08 0 0 172

Hát ez a hozzászólás egy kicsit indulatos lett:-(( Úgy érzem, hogy csak ki akarod dühöngeni magad. Az indulataid azonban Téged is minősít(h)etnek...

Természetesen vannak közöttünk is meggondolatlan személyek, de nem ez az általános.

Egyébként bizonyos szintű agresszió a kerékpárosok részéről a kisebbségi komplexusoknak tudható be (legalábbis nálam). Sok esetben eleve azt feltételezzük, hogy azért, mert kerékpárosok vagyunk, le akarnak minket tolni az utakról, vagy átnéznek rajtunk a kerékpárúton. És ez ellenreakciót vált ki, sok esetben teljesen feleslegesen.

Szerintem a közös gyalog- és kerékpárúton előforduló gyalogos-kerékpáros balesetekért nagyrészt az építtetők a felelősek. Ott is - ha jól tudom - 40km/h-val lehetne közlekedni (persze figyelembe véve a forgalmi/időjárási viszonyokat).

"Nagyon gyakran mentik meg az autósok a felelőtlen kerékpárosok életét és utána még nekik áll feljebb!" És még többször teszik kockára! Az én életemet nem sok autós mentette meg eddig, de azáltal, hogy 10 cm-re mennek el mellettem, nem adják meg az elsőbbséget stb. azzal több ezerszer kockára tették - ha szigorúan számolok. Ez talán túlzónak tűnik, de ha egy kátyút kerülök ki, vagy netán elesek, akkor talán kevés ez az oldaltávolság...

Hát ennyi. Ha pedig egy autós részéről ér sérelem, akkor pedig rángasd ki a volán mögül, és rúgd szét a seggét :-) Bocs az indiszkrécióért, de nem hagyhattam ki!

Előzmény: M.I. (171)