Üdv mindenkinek!
Én mint elvetemült autós szeretnék belepofázni a bringás topicba!
Azt szokták mondani, mutasd meg hogy vezetsz, megmondom ki vagy. Tehát ha egy paraszt vagy akkor úgy is fogsz közlekedni. Akár gyalog akár kocsival akár bringán.
Nincs autós, biciglis vagy gyalogos.
Elismerem, hogy sok autós a kerékpárúton parkol. Én nem. Próbálok együttműködni a bringásokkal hiszen a közlekedés egy társasjáték.
De nagyon sok olyan bringást látok akik elvárják az összes többi közlekedőtől, hogy legyenek rájuk tekintettel, tartsák be a KRESZ-t és segítsék a kerékpárost a haladásban, de ők maguk pont az ellenkezőjét teszik a többi közlekedővel szemben!
Semmiféle szabályt nem tartanak be, semmire nem hajlandóak amivel egy kicsit is csökkentenék azt a forgalomlassító hatást amit a lassabb haladásukkal okoznak.
Mész 90-el az országúton és egyszercsak egy kupac bringás teker az út közepén. Baromit fékezel és várod, hogy beálljanak egysorba ha eddig nem is úgy mentek, hogy segítsenek téged a megelőzésükben. Na arra várhatsz! Ha rájuk dudálsz egyből mutogatnak. Kérdés, hogy ha eltapostam volna mint a szart mert semmi okom arra számítani, hogy a kanyar után a sáv belső felén 30-al teker egy marha akkor mit szólt volna hozzá?
Nagyon gyakran mentik meg az autósok a felelőtlen kerékpárosok életét és utána még nekik áll feljebb!
Ha gyalog megyek detto ugyan ez a helyzet!
A múltkor sétáltam a barátnőmmel a budai rakparton a Batthyány tér és a Lánchíd között.
(Ez az a szakasz ahol egy bringás úgy lökött fel egy Japcsi túristanőt, hogy beütötte a fejét és a kórházban meghalt.)
Jött egy gyökér paraszt bringás ezerrel a lányt majdnem fellökte és elüvöltötte magát, hogy ez kerékpár út! Azért nem rúgtam ki a bringát alóla mert nem értem el olyan gyorsan ment el. A másodikat tutira a fejébe rúgtam volna!
Vagy az a tahó amelyik azzal szórakozott, hogy egy hang nélkül ezerrel rádrepül hátulról és valami spéci kürttel egy marha nagyot beledudál a füledbe és utána teker mint az állat!
Mitasd meg, hogy közlekedsz és megmondom mi vagy!