cszoli Creative Commons License 2004.12.07 0 0 76

Tegnapelőtt észrevettem, hogy a háló leghidegebb sarkában megjelentek a penésznyomok a falon. Egyszer már volt ilyen, de akkor azt betudtam egy, a franciaány alá benyomott hatalmas fekvőpárnának, amely miatt a fal nem tudott szellőzni.

Most is lemostam penészeltávolítóval, de a fő probléma a következőkben áll:

- A szobának nagy a hűlő felülete. Alul pince, oldalt lépcsőház, másik oldalt nem fűtött lakás, harmadik kölső fal.

- A nappaliban levő termosztát miatt ez a szoba mindig hamarabb felfűt, ill hamarabb és jobban le is hűl.

- Zárt ajtó miatt légáramlat kevés

- Franciaágy leárnyékolja a fűtést és a légáramlást.

- Fázós lakók - ritka szellőztetés.

A lemosás után elhatároztam, hogy a legközelebbi felújítás keretében , mely fél év múlva lesz, a fűtési rendszerre egy szegélyfűtést fogok csatlakoztatni, mely a problémás oldalakat külön fűti. Ezenkívül a padlót is le fogom szigetelni. Addig is elbandukoltam egy szakboltba, és vettem egy hosszú fűtőkábelt, fali tartókkal. Ezt a hideg falra a parkettaszegély fölé szereltem tegnap. Egész éjszaka ment, és a fal érezhetően kellemesebb hőmérsékletű, nem süt a hideg, ráadásul a fűtőkábelek okozta légmozgás miatt jobban is szellőzik a fal és az ágy közti rész.

Remélem, idén télre ezzel megoldódik a kérdés.

Tanulságképp írtam ezt le nektek, hátha valaki ötletet kap.

Zoli