azért a Szigetet ne tévesszük össze egy egyedülálló koncerttel. Ott a nagyszínpadon egy nap 4 koncert megy le, köztük fél óra átszerelés. Nem is lenne rá lehetőség, hogy olyan technikát alkalmazzanak, mint egy egész estés koncerten.
Bár egyszerű volt a színpad a többi (tv-s) DC show-hoz képest is, de nincs is arra szüksége, hogy mindenféle lézer fényekkel, meg tűzcsóvákkal terelje el a figyelmet. Nekem nem volt semmi gondom a fekete leplekkel, pláne belegondolva abba, hogy mennyi technikát kellett nekik mögé zsúfolni.
Azt se felejtsük el, hogy a BS-ből is azért maradt ki annó (állítólag) a repülés, mert kicsi volt a hely a technikához. Már nem emlékszem annyira a csarnokra, és a show-ra hogy össze tudnám hasonlítani, de szerintem az Aréna és mostani színpad se volt sokkal nagyobb. Szóval lehet, hogy elsősorban nem az anyagiakról van szó, hanem arról, hogy Budapestnek még mindíg nincs egy olyan előadóterme, ami megfelelne az ő előadásához. Az MGM ha jól tudom 3-5 ezres mégis valószínűleg nagyobb helye van az extra látványelemekhez mint egy 'kis' sportcsarnokban.
Mivel nem csodákról van szó, hanem trükkökről, persze hogy egy idő után az emberek elkezdenek sejteni ezt-azt. De nem hinném, hogy ezeket a pletykákat DC megerősítené azzal, hogy vadidegen embereknek elárulja, mi a teljes(!!!) trükk csak azért, hogy pl a kellékek ellenőrzése közben nehogy leleplezzék. Az már más kérdés, hogy a "jamaikai" trükknél szabó x valószínűleg az ő segítője, mert ő benne van színpadi részben is, az eltünésben is és a közvetítésben is, tehát szinte az egész trükkre rálátása van (és tudja pl, hogy helyben blue-boxban rohangál vagy előre felvették.) Azt nem tudom elképzelni, hogy egy helyben kiválasztott nézőt avatnának be ennyire.