Sziasztok!
Addig is, amíg nem lesz valami konkrétum (lemezek, koncert - bár Attilának egyelőre nem nagyon van ideje koncertezni), egy friss infó.
Mozibusz-tól már hallottam róla, de azóta Pócs Tamástól megtudtam, hogy nem titok: ő és Gömör Laci augusztusban tagja lett egy együttesnek, mely már régebb óta működik és a PROGRESS névre hallgat. Dob, basszusgitár, gitár és ének a felállás.
A zenekar eddigi zeneszerzője, aki a gitáros, a következőket írja magukról az együttes honlapján (ahol rengeteg kép is látható róluk): "A zenekar zenéjét kategorizálni egy elég nehéz dolog, hisz a műfaj keretei igen tágak és ha azt mondjuk rockzene, tíz emberből tíz féle dologra gondolnak attól függően milyen életkorúak és milyen hatások érték őket. Azt lehetne mondani, hogy ez egy olyan rockzene, amelyben erősen dominál a gitár kemény remélhetőleg egyedi hangzása, és a jól felfogható, erősen dallamos jól énekelhető populárisabb keményrock, amely tartalmaz lírát, vad szenvedélyt és mindezt kicsit úgy hogy néhány klasszikus hatása is kiérezhető. Itt a komolyzenei klasszikusokra gondolok.
A zenét én szerzem, de a zenekar minden tagja kiveszi a részét az alkotó munkából és mivel az új tagok elég termékenyek zeneszerzés terén, a jövőben az ő, illetve teljesen közös szerzeményeinkkel is találkozhat a közönség.
Feldolgozásokat jelenleg nem játszunk, hatások érezhetőek, régebben játszottunk néhány ismert zenekar dalaiból, Deep Purple, Guns'n Roses. Ma már kizárólag saját dalokat játszunk, nagyritkán előfordul bizonyos esetekben, hogy előveszünk egy két ilyen dalt."
Nemrég egy 8 állomásos turnén vettek részt az EDDA együttes előzenekaraként, vidéki nagyvárosok sportcsarnokaiban léptek fel. Erről szintén az együttes gitárosa a következőket írja: "Az Edda turnén, az ott megjelent rockos közönség fogadtatása csodálatos volt. Ez úton is köszönetet mondunk minden kedves rockszeretőnek, aki ott volt. Azt lehet mondani, hogy minden helyszínen sikerült a közönség szívébe lopnunk magunkat és ez a sikerben nyilvánult meg. Hálásak vagyunk!"