LaurensHammond Creative Commons License 2004.11.28 0 0 1182
Tegnap megvolt Kecskemeten a "rock buli"!:-) Egy oras kesessel mar el is kezdte egy helybeli metalos banda.....egykor meg jok voltak, de mara mar divatos "daralos reszelos"metal-t nyomtak......csepeles egy huzamban.... Aztan jott az Idogep.....jujjjjjjj, az fajt, pedig nagyon kivancsi voltam a Hammond-jara a sracnak!Egy Hamond XK2-esen nyomta....., "nyomta" csak ugy szinezett vele, es a sajat "muleslie-ével"+ a szinti hegyekkel meg folotte.....inkabb hasonlitott egy kavedaralohoz hasonlitott es abbol is a rosszabb "muanyag" verziohoz, mint egy hanggeneratoros eredeti Hammond-hoz.....az enekes pocsek, a gitar jellegtelen...a bassus-os srac volt az egyetlen korrekt tag a bandaban! Aztan jott a "doktor"akarommondani a P Box.....! Cserhati Pityu is mar csak honaljalacsaphato klon-t hasznal,Hammond XK3-ast, de becsuleteve valjek, hogy azert egy nagy dog 760-as Leslie-t behoztak a cájg moge! Az azert megdobta a hangzas vastagsagat, es vibralasat, osszessegeben altalaban ugyanazt a hangzsint, drawbar allitas hasznalta.....pedig az Xk3-on oldalt meg ott vannak a fekete "preset"billntyuk is...es neha bazsevalt ott is...csak hat sajna nem hallottuk:-( Jobb hangzas, Hammond-osabb roffenes, csak a Magyar hangtechnikusokat fojtanam mar meg megint..... Miert tapasztalom azt, hogy ebben az orszagban olyan mostohan kezelik ezt a legendas hangszer kihangositasat....!??? Egyszeruen "guvadt" a fulunk, hogy eszrevegyuk hogy ott van e a Cserhati Pityi....a szolokat alig hallottuk....akkor neztunk egymasra Hammond-os kollegaimmal, akik mellettem ultek, amikor a szam vegen, az orgona tovabb hallatszodott......."no itt mar valami volt".....a gitar mindenekelott, ami a magyar technikus-ok netobabb-ja.....azt dogivel, meg a fulem mindig zug....es a dob bassus, a labgep....csattogjon daraljon.....:-(azert megemlitem, hogy egykor regen volt am olyan csapat akiknek aranyosan szoltak a hangszerei, es a Hammond is fantasztikusan volt belove.......ma mar ez sajna nem tapasztalhato, pedig lehetne....ez a Syrius volt, es ott is volt egy idoszak amikor gitar volt..:-)
Előzmény: tehtube (1181)