Szia Fürösztölő!
Most értettem meg, hogy te nem akarod elfogadni a Bibliát Istentől származónak (legalábbis Pál és Lukács írásait, amik egyértelműen a topik címben megnevezett Biblia részei >> "a Feltámadott valóban megjelent Pálnak, de nem úgy, ahogy azt Lukács leírja"). Persze ehhez jogod is van. Az igazság az, hogy azoknak, akik a megismerés vágyával közelednek a Bibliához, és az ellentétek megoldását keresik, azoktól szívesen tanulok, és nekik örömmel válaszolok is. Benne is van a topikleírásban:
"Kiknek lett nyitva ez a topik? ... 3. Azoknak, akik nem megcáfolni akarják mindenáron a Biblia létjogosultságát, hanem tanulni, és épülni szándékoznak általa."
De te inkább megcáfolni akarod a Bibliát, és én - mint már szó volt róla - nem tanító vagyok, aki az emberek átnevelését tűzte ki célul maga elé. Ezért eddig hozzád intézett soraimat kérlek, nézd más szemmel, hiszen azt hittem, hogy a megoldást keresed.
Ha tévedek, és a Bibliában leírtak mégis döntőek számodra, akkor jelezd, és talán együtt megláthatjuk, hogy nincs a Bibliában egy ellentmondás sem.
Még egyszer, ez a topik azoknak lett nyitva, „akik nem megcáfolni akarják mindenáron a Biblia létjogosultságát, hanem tanulni, és épülni szándékoznak általa." Olyan topik pedig bőven akad, amelyeket a Bibliát megcáfolni, és nem megismerni akarók nyitottak. Kérlek, ott írd le ilyen irányú véleményeidet, ha ezek közzé az emberek közzé tartozol.