Szia cloaked!
"Szerintem Isten nem gondolkodik."
A Bibliában az olvasható, hogy Istennek gondolatai vannak, és az is, hogy ezeket a gondolatokat Ő maga gondolja. Mi ez, ha nem gondolkodás?
"Mert nem az én gondolataim a ti gondolataitok, és nem a ti útaitok az én útaim, így szól az Úr! Mert a mint magasabbak az egek a földnél, akképen magasabbak az én útaim útaitoknál, és gondolataim gondolataitoknál!" (Ésa. 55:8-9)
"Mely nagyok Uram a te műveid, igen mélységesek a te gondolataid!" (Zsolt. 92:6)
"Az Úr tanácsa megáll mindörökké, szívének gondolatai nemzedékről-nemzedékre." (Zsolt. 33:11)
"Mert én tudom az én gondolatimat, a melyeket én felőletek gondolok, azt mondja az Úr..." (Jer. 29:11)
"És megrendül a föld és rázkódik, mert az Úrnak gondolatai beteljesednek..." (Jer. 51:29)
"Megcselekedte az Úr, a miket gondolt; beváltotta szavát, a melyet szólt eleitől fogva..." (Jer. Siral. 2:17)
"... gonoszt műveltek előttem Júdának fiai, azt mondja az Úr... a mit nem parancsoltam, és a mi gondolatomban sem volt." (Jer. 7:30-31)
"Mert ímé, a ki hegyeket alkotott és a szelet teremtette, és a ki megjelenti az embernek az ő gondolatját, a ki a hajnalt sötétséggé változtatja és a föld magaslatain lépdel: az Úr ő, a Seregeknek Istene az ő neve." (Ámós. 4:13)
"... az Isten egy lelket sem akar elvenni, hanem azt a gondolatot gondolja magában, hogy ne legyen számkivetve előtte az eltaszított sem." (2. Sám. 14:14)