erdeitündér Creative Commons License 2004.11.25 0 0 479

Kedves lsr!

„A Biblia amellett, hogy leírja, hogy mi az, ami árthat neked és környezetednek, elmondja azt is, hogy az embernek mindent szabad, de nem minden használ. Hol itt a tiltás? Mit venne el tőled a Biblia, ha útmutatása szerint élnél? Elvenne egyáltalán valamit?”

Amiket írtam, nem a Bibliára vonatkoznak. Olvasmányaimban, tévében látottak alapján különböző vallásoknál találkoztam a felsoroltakkal, nem a kereszténységnél. Amennyire a kereszténységet ismerem, benne nem találok olyasmit, ami elvesz az embertől olyasvalamit, ami örömöt adhatna, amivel senkinek sem árt.

Más:

Van a tévében egy PAX nevű csatorna, vallási műsorokat ad. Néha belenézek, mostanság a keleti tanításokról is megy egy beszélgetés-sorozat.
A keleti tanítások és Jézus tanításai hasonlítanak (pl. egotlanság, szeretet). Egyszer beszélgettetek ebben a topikban arról, hol vannak Jézus ’hiányzó’ évei (12 éves korától, melyről nem tesz említést a Biblia). Ezen a PAX csatornán hallottam, hogy Jézus ezekben az években egyes vélemények szerint Indiában élt, s ez tükröződik is a tanításain.

Üdv: Éva
Előzmény: lsr (478)