Amet!
"A jó cselekedeteknek kétféle indítéka lehet:
- Az emberből származik
- Isten parancsából származik"
oké, elhiszem
"Látszatra mind a kettő egyforma. De ha a belső lényegét tekintve vizsgáljuk, óriási a külömbség.
Miről is van szó: Két fajta szeretet létezik, úgy mint pokoli, amikor is az ember szereti önmagát, és a világot, valamint mennyei, amikor is az ember szereti az Istent, és a felebarátot.
Amit az ember szeret azt akarja, és ezért annak érdekében cselekszi."
ezt egyszerűen nem tudom elhinni, akárki akármit mond, mert...
"Az emberben nincs semmi jó, ezért ami belőle származik az sem lehet jó. A végkifejletében ami a Pokol ez már világosan látszik. Tehát az istentelen ember jó cselekedetei mögött önző szándék lapul. Pl: Csak azért nem lop, nem csalja meg a házastársát, nem hazudik, nem öl, stb, hogy igaznak láttasson, így elkerülje a kellemetlenségeket, börtönt, válást, megvetést, és egyéb retorziót. De magában, mivel Istent nem becsüli, és a bünt nem veszi komolyan, mind ezeket elköveti, és az ezt cselekvőkkel magában egyet is ért. Erről beszélt az Úr amikor ezt mondta:"
ezt szintén hülyeségnek tartom; miért? mert nem hiszem, hogy az ember, csak azért cselekszik jót, hogy neki jó legyen - önző szándék -, csakhogy mások szemében jónak tűnjön
te ezt komolyan gondolod??????????????
mert én nem!
csak azért cselekszik jót, hogy neki jó legyen? oké, de mi ezzel a baj????????????????????????????????
ha szereted a gyereked azért szereted mert Istenfélő vagy, vagy mert a gyereked? mert belőled van, mert esetleg a puszta léte is örömet okoz neked, pláne ha viszont szeret! és azért is szereted, hogy viszontszeressen - talán erről szól a család nem?
a nagyapám vajon azért élte le tisztességben, becsületben az életét és azért nevelt fel 3 gyermeket - köztük egy szellemileg nem teljesen ép lányt /akiről most tudtam meg papa sírjánál, hogy Ő ilyennek született/, és szeretett engem, meg a testvéremet, hogy mások azt lásáék, hogy ő milyen jó????
ez egy oltári nagy baromság
A jó cselekedeteire csak is a maga felemelésének, tiszteltetésének, elismertetésének, hatalmának fenntartó eszközeként tekint. Az Istentelen ember "szeretete" halála után sem változik, így kedvvel megy a "szellemi övéi" közé a Pokolba. A szellemi övéi pedig a fenti dolgokban élnek, amit féregnek mond az Íge: És kimenvén, látni fogják azoknak holttesteit, a kik ellenem vétkeztek, mert az ő férgök meg nem hal és tüzök el nem aluszik, és minden test előtt borzadásul lesznek.(Ézs 66,24) A "Holttest" itt nem szószerint értendő, hanem a Jó cselekedetek számára végképp elveszett embereket jelenti, mint a következő Igében is: "A bujálkodó pedig élvén megholt.(1Tim 5,6)" A "minden test" pedig a Krisztus testét/testületét, akik ellenálltak a test, másszóval saját cselekedeteiknek:"Iszonyat az igazaknak a hamis ember;...(Péld 29,27)"
a válaszom ugyanaz továbbra is!!!
mint mondtam korábban, ha ez igaz lenne - félig elhiszem ezt az igazságot - akkor azok az emberek, akik úgy élték le az életüket, hogy a Bibliáról, Istenről és a tanításokról semmit sem tudtak ÖNHIBÁJUKON KÍVÜL, azok mind-mind pokolra jutottak, pedig elég sok volt belőlük...
mi értelme volt az életüknek, ha nem tehettek arról, hogy nem ismerkedhettek meg ezekkel a dolgokkal??????? azért teremtette Isten az embereket, hogy pokolra jussanak ilyen dogmák miatt?
nem hinném