charlesbarkley Creative Commons License 2004.11.25 0 0 1089

sziasztok!

az indiana - detroit meccsel kapcsolatosan egy-két dolgot szeretnék megosztani veletek! láttom sokan elítélik a "nagy" indiánás verekedőket. pedig itt föképp a szurkolók voltak azok akik csinálták a hepajt a mecs végén. semmi sem történt volna ha nem öntik le artest-et!!! 

tizenéves kis pö..ök dobálják roniet, JO-t, s megannyi nba szárt. ez türhetetlen (nem az 1. esetről van szó). minek mennek az ilyenek mecsekre?! ezért ne mondja senki se hogy örülne annak ha nyakon öntenék sörrel, colával, meg minden sza..al.

((doktor toka te örülni neki??? sztem nem. ugyhogy megértheted hogy miért is voltak indulatosak a játékosok. ezt csak azért írom mert láttam nagyon felkavart a dolog és elítélsz egy-két embert, akiket lehet nem kellene. de felölem azt ocsárolsz akit akarsz!))

na de itt egy-két fontos infó, azoknak akik még nem olvasták!!!

Három nappal a péntekről szombatra virradó éjjel, a Detroit Pistons-Indiana Pacers NBA-mérkőzés utolsó percében lezajlott tömegverekedés után tisztul a kép. Ami a hasonló, magyarországi ügyek esetében sohasem történt, meg, ahhoz Detroitban 72 óra is elegendő volt: a rendőrség azonosította az amerikai profi csapatsportok legszörnyűségesebb balhéjában tevékenyen részt vevő nézők többségét. Megvan például az az illető, aki a Ron Artest mellére hajított teli műanyag söröspohárral voltaképpen felizzította a már csillapodó kedélyeket.

A férfit John Greennek hívják, 39 éves vállalkozó, detroiti - közelebbről West Bloomfield-i - lakos, és hatalmas pechjére a kilencvenes években szomszédja volt David Gorcycának, az illetékes kerületi ügyésznek. Greent ugyanis maga Gorcyca azonosította, amikor először látta a televízióban is számtalanszor jeleneteket a pénteki verekedésről.

Gorcyca állítja: Green rovott múltú - háromszor kapták el ittas vezetés miatt, s testi sértés vádjával is állt már bíróság előtt -, korábban bérletes volt az Auburn Hills-i Palace-ben, a Detroit Pistons csarnokában, de onnan is kitiltották, s ekként pénteken jogosulatlanul tartózkodott a nézőtéren. Állítólag most is feltételesen volt szabadlábon - s a feltétel az volot, hogy nem fogyaszt alkoholt...

"Esküszöm, hogy nem emlékeszem arra, én lettem volna az a személy, aki a söröspoharat Ron Artesthez vágta, de mivel nekem is megmutatták a videófelvételt, kénytelen vagyok elfogadni az állítást" - mondta Green az AP tudósítójának.

Igen ám, de a felvételen az is látszik, hogy Green hátulról üti Artestet, aki viszont egy másik férfit csépel a széksorok között. A rendőrség keresi azt az embert is, aki egy széket hajított a lelátóról a tömegbe. A szék eltalált egy rendőrt, egy másik nézőt pedig leütött a lábáról.
Ez utóbbi, bizonyos John Ackerman jr. már be is jelentette, hogy egyrészt bepereli a Pacers csapatát, másrészt a Palace menedzsmentjét, amiért nem tudta garantálni neki, mint nézőnek a biztonságát.

A bunyó egy másik szenvedő alanya, William Paulson már meg is tette a feljelentést Artest, Stephen Jackson és Jermaine O'Neal, a három verekedő Pacers-kosaras ellen. "Ott álltam a nézőtéren, amikor egyszer csak látom, hogy Artest elkezd felénk csörtetni. A mellettem álló barátomat, Mike Ryant egyszerűen lecsapta, s engem is megragadott az a hatalmas ember. Én pedig, bármennyire is igyekeztem, képtelen voltam kiszabadulni a kezei közül. Roppant félelmetes volt."

Egyébként Paulson és Ackerman is agyrázkódást szenvedett. Artestet a szezon hátra lévő részéről (73 meccs), Jacksont 30, O'Nealt 25 meccsről tiltották el, minek következtében 5 millió, 1,7 millió, illetve 4,1 millió dollártól esnek el letiltott fizetés formájában.

ezek az összegeket kissé túlzásnak tartom!! David J. Stern néha gondolkozhatna!!

remélhetőleg hallunk majd a detroit-i szurkolok büntetéséről :-)! sztem egész jó ötlet lenne azt a pár paraszot elküldeni indiánába, hogy sétáljanak végig valamelyik főutcán. kiváncsi lennék mit csinálnának