Hali!
Miért ne lehetne érzelmi alapon német autót venni...hiszen egy BMW, vagy Merci is sok érzelmet, prestige értéket generál (valakinek :-)) (egyrészt pont ebből adódik az árkülönbözet egy része), de tényleg nem akarom a témát elterelni :-)))
A Böngésző egy jó téma...Gabi ebben szerintem igazad van, a többséget kell jól kiszolgálni, de egy kicsit most ellent kell modnani magamnak is (rétegkiszolgálással vallott nézeteimnek) mert ha pl. Informatikusoknak készül az oldal, akkor ott Firefox,Opera,Netscape megjelenés is nagyon fontos lehet.
De az átlagfelhasználókra visszatérve szerintem még 95% is lehet az IE részesedés,mert pl. én is letöltöttem (telepítettem) a Firefoxot, de mégis visszatértem az IE-re. Szégyenlem, de ezt szoktam meg...:-) Tehát konkrét stat.ot letöltésből nem lehet levonni. Ezt egy weboldal látogatottsági statisztikájából (böngészőtipus figyelés) viszont igen. Van valakinek ilyen statisztikája?
Ami ennél is érdekesebb lehet a felbontás. Még ma is nagyon sok helyen találkozom 800x600-as monitor felbontással. (majdnem minden 5.helyen) ez az én olvasatomban jelentős réteg, és néhol a 17"-os lcd-ken pedig az 1280x960-asal. Ez háttereknél használva okozhat problémát,(én is belefutottam már) ahol csak 900x1 px-es csíkot használtam, és döbbenten láttam egy ilyen helyen, hogy ismétlődni kezdett a háttér, de ezt egy sima "resize"-al meg lehet oldani.
Amivel viszont gondba vagyok :-(
Előszeretettel használtam egy nagyon ügyes és végtelenül egyszerű flash készítőt, a Coffe Cup Firestarter-jét. Azonban az .swf végfájlhoz ActiveX-et használ. Pechemre az aláírás nálküli ActiveX-et a SP2 alapból letiltja. Magyarul egy kis x-et látni a böngészőben. És ha valaki engedélyezni akarja az IE-en, két olyan vészjósló figyelmeztető szöveget ír ki, hogy egy átlagjúzer csak akkor nyitja meg, ha öngyilkos hajlamai vannak :-)
SP2-ből hun-ból, ha jól tudom (nem bizos, de úgy rémlik, hogy olyan 200.000.-et töltöttek le) + magazinok CD mellékletei, csere-bere...stb.
De ezek, valszeg majd mindegyike telepítve lesz (lett), és egy átlagjúzer nem fogja piszkálgatni az alap biztonsági beállításokat, tehát valami olyan animációs megoldás kéne ami nem tartalmaz ActiveX-et? (spájzba megvan a flas mx-em) Tudja valaki, hogy ott mit kellene állítgatni, hogy ne legyen benne? Help me :-)