Amet Creative Commons License 2004.11.22 0 0 458

Kedves Isr!

20-30 éve történt, hogy egy barátom  a Jelenések könyve -beli fenevad hét fejéről elmélkedett. Ült a Biblia előtt és elbóbiskolt. Álmában egy angyal lépett hozzá, és azt kérdezte:
-Min gondolkozol?
-Hogy mit jelent a fenevad hét feje, ami hét hegy, amelyen az asszony ül? (Jel 17,9)
-Hát mit építenek a hegyekre?
-Várakat
-Úgy van, erősségeket. És mik az Úr erősségei, ha nem a gyülekezetek.
Igy világosodott meg a barátom előtt, hogy a hét gyülekezet leirása hét szakasz a hívő ember életében, ami során, a paráznából az Úr számára tiszta menyasszony lesz.

Az ember mindig azokhoz társul, akikkel egyet ért (valamelyik egyházhoz). A hívő élet kezdetén sok mindent elhisz, ha a Bibliára hivatkoznak. Nem látja át még a buktatókat, hamisságokat, képmutatásokat, tévedéseket, tévejgéseket, és igy testvérének, barátjának tartja a jóhiszemű becsapott igazak mellett az álnokokat is. Pl:Tudom a te dolgaidat és nyomorúságodat és szegénységedet (de gazdag vagy), és azoknak káromkodását, a kik azt mondják, hogy ők zsidók, és nem azok, hanem a Sátán zsinagógája. Semmit ne félj azoktól, a miket szenvedned kell: Ímé a Sátán egynéhányat ti közületek a tömlöczbe fog vetni, hogy megpróbáltassatok; és lesz tíz napig való nyomorúságtok. Légy hív mind halálig, és néked adom az életnek koronáját.(Jel.2)
Itt is nyilván írja hogy sok háborúságon keresztül kell nékünk az Isten országába bemennünk, mig a hamis dogmarendszerek (börtön) útvesztőiből az Úrra találunk. A néhány jelenti az öt okos szüzet, a tíz nap a bolondokkal töltött közös időt (tiz szűz). A halál pedig az ott felfedezett hamisságokkal való szakítást, más szóval az azok számára való meghalást. A jutalom ezért a halálért az élet koronája. Az Úr látja a szívbéli vágyát a börtönrács fogjának, aki  talán meg is járt már egy két "hegyet" ezért bíztatja: "Az én szerelmesemnek szavát hallom, ímé, ő jő, ugrálva a hegyeken, szökellve a halmokon! Hasonlatos az én szerelmesem az őzhöz, vagy a szarvasoknak fiához. Ímé, ott áll a mi falunkon túl, néz az ablakon keresztül, tekintget a rostélyokon keresztül, Szóla az én szerelmesem nékem, és monda: kelj fel én mátkám, én szépem, és jöszte. (Énekek 2,9)" Az Úr bíztatása ugyan ez az Új szövetségben: Mikor pedig látjátok a pusztító utálatosságot (hétfejű, és tízszarvú fenevad), a melyről Dániel próféta szólott, ott állani, a hol nem kellene (a ki olvassa, értse meg), akkor a kik Júdeában lesznek, fussanak a hegyekre;(Mk 13,14). Senki nem láthatja, hogy mi a Pusztító utálatosság addíg míg az Úr iránti szerelme fel nem fedi: Kényszerítlek titeket, Jeruzsálemnek leányai,a vadkecskékre és a mezőnek szarvasira:fel ne költsétek és fel ne serkentsétek a szerelmet addig, a míg akarja.(Énekek 2)

Üdv: Amet

Előzmény: lsr (446)