Szia Éva!
"... nem lehet mindent bizonyítani..."
Szerintem lehet, csak nem a tudatlanoknak. Márpedig minden ember tudatlan Istenhez képpest. És ha mi nem tudjuk bizonyítani Isten létezését, az nem a létezését cáfolja, hanem csak tudatlanságunkat mutatja be azok számára, aki más úton (nem tőlünk) győződtek meg az Ő létezéséről. Mert Isten sok mindenből megismerhető, pl. a természetből.
"... a Te Istenképed milyen? Mit gondolsz róla?"
Meggyőződésem, hogy:
1. Isten egy valóságosan, ma is élő és gondolkodó személy.
2. Csak Tőle származik az egész világegyetem, így benne mi is, és minden, amit látunk. Tehát Ő az egyedüli Isten. Jelenleg is gondoskodik rólunk, gonoszokról és jókról egyaránt.
3. Istentől származik minden jó, a rossz pedig teremtményeinek Tőle való elfordulásából. Isten nem cselekszik gonoszságot.
4. Isten nem az általa megalkotott világegyetem erőszakos uralkodója, hanem annak legnagyobb szolgája, mert Ő a tökéletes másokért való élest valósítja meg. Isten jellemét annyira kitölti a tiszta szeretet (a teljesen odaszánt másokért élés), hogy a saját életét sem sajnálja az emberért adni.
5. Minden teremtményét egyformán szereti (azaz mindenkiért hajlandó a legtöbbet fizetni, amit Ő adhat >> azaz a saját életét is). Így nem személyválogató, mint mi. Isten mindenkit újra (eredeti elképzelése szerinti) boldog örök élettel akar megajándékozni.
6. Isten csak a bűnt (azaz ami pusztítja teremtményeit >> pl. az önzést) gyűlöli, de a bűn elkövetőjét szereti. Ő a bűnt és a bűnöst nem veszi egy kalap alá, mint mi emberek.
Egy példa erre: Ha én meggyilkolnék valakit, akkor Isten tettemmel (a gyilkossággal) nem értene egyet, mert Ő utálatosnak tartja mindazt, ami pusztít. De engem nem utálna meg még így sem, hogy elkövettem a gyilkosságot (mert szeretete ki nem meríthető), hanem igyekszik megszabadítani abból az elferdült állapotomból, ami mindenkinek (így nekem is) a kárára munkálkodik.
7. Hatalma és bölcsessége számunkra nem megmérhető. Mindenhol jelen van. Teljesen ismeri a jövőt és a múltat. Látja gondolatainkat (sőt előre ismeri azokat), ismeri szívünk legmélyebb titkait. Jobban ismer bennünket, mint mi magunkat. Bármit megtehet, nincsenek olyan korlátai, mint az embernek (nincs számára lehetetlen). Ezt a hatalmat és bölcsességet teljesen teremtményei hasznára fordítja. S bár megengedi a gonoszságot (tiszteletben tartva ezzel teremtményei gonoszság melletti döntését), de az Őt választóknak elforgatja a javára ezt a megengedett gonoszságot, hiszem megvan hozzá a bölcsessége és a hatalma. Minden, amit tesz és mond kizárólag csak építő. Teljes biztonsággal vezeti az általunk (még) fel nem fogható méretű teremtett világot. Bárkit föltámaszthat a halálból, meggyógyíthat, csodát tehet...
8. Bár hatalma elképzelhetetlen nagyságú, mégis szelídség vezeti, és a kevélységet távol tartja magától.
9. Igazságos és jogos minden döntése, és tette.
10. Teljesen tiszteletben tartja a teremtményeinek adott szabad döntési lehetőséget.
Tehát nem erőszakolja ránk saját döntéseit, hanem felkínálja számunkra a jó választásának lehetőségét, aminek ellent is mondhatunk.
11. Türelmes.
Mivel mindannyiunkat szeret, és jobban szeret minket, mint mi önmagunkat, így szenvedéseink súlya jobban nehezedik Rá, mint ránk. Amennyivel jobban szeret minket, mint mi saját magunkat, annyival jobban fáj Neki a mi fájdalmunk. Ráadásul Ő minden teremtménye fájdalmait egyszerre hordozza. Ezt a számunkra elképzelhetetlen mértékű terhet hordozza értünk, és arra vár, hogy elfogadjuk segítségét, amivel visszavezethet bennünket a szeretet világába (a boldog örök életbe). Tehát az Isten türelmes, és türelmének nagyságát sem igazán látjuk.
12. Állhatatos, kitartó és hűséges. Nem adja fel a nehézségek ellenére sem azt, amit eltervezett. Minden ígéretét valóra váltja. Megbízható. Benne való csalódásaimról később midig kiderült, hogy emberi tévedésen alapultak. Így kimondhatom, hogy sosem csalódtam Benne.
13. Szeretetéből adódóan irgalmas, könyörülő és kegyelmes mindenkihez egyaránt.
14. Nem képmutató, nem változik meg, mint mi, hogy egyszer ilyenek vagyunk, másszor meg olyanok. Jelleme maga a szeretet mindenkor.
Írnék még, de már így is hosszúra sikerült...