Hello Miskolc!
Jómagam is itt élek születésemtől fogva, és maximálisan egyetértek az eddig leírtakkal... Talán csak a gyárat venném kicsit a védelmembe, nekem ugyanis úgy tetszik, ahogy van. Mivel nem nagyon működik már, semmiféle szennyezéstől nem kell tartanunk, látványnak pedig inkább érdekes, mint csúnya... Nekem már gyerekkoromban is "bejöttek" az indusztriális látképek: rendező pályaudvarok, csőhálózatok, futószalagok, gyárbelsők. Gyakran járok be fotózni, olyan az egész mintha valami szellemjárta hely lenne, ahol megállt az idő..
Azt meg ugye mások is sejtik, hogy a város szívében fekvő terület milyen hatalmas lehetőségeket rejt magában. Ha csak önmagát, a felhalmozott "vasat" számoljuk, már az is hihetetlen mennyiség! Ebből három "diznilend" -et építhetnének ott helyben! (egyébként rendszeresen visszatérő álmom, hogy a helyén a világ egyik legnagyobb hullámvasútja áll, ami az Avastól is nagyobb!)
Sajnos minden másban is nagyon hasonló a helyzet, úgy mondanám: A kihasználatlan lehetőségek városa. Adottságait tekintve teljesen egyedülálló. Három tavunk is van, egy - a várost átszelő - megfelelő vízhozamú patakunk, rengeteg szép régi épület, az ország egyik legnagyobb és legöregebb borpince városrésze (Kisavas), mindez az Alföld és a Bükk találkozásánál. A legnagyobb zöldterülettel és kifogyhatatlan mennyiségű karsztvízzel rendelkezik. A várat, kisvasutat és más egyéb "apróságot" nem is számolva.
Itt lenne az ideje, hogy végre kihasználva "képességeit" megmutathassa az igazi arcát Miskolc, és ledobja magáról az Acélváros bélyeget!
Én és az Egyesületünk ezen (is) fáradozunk. ...remélem mások is látják ebben a városban szunnyadó, virágzó jövőt!!!
!!!Miskolc Rulez!!!
2004 Nov