lsr Creative Commons License 2004.11.21 0 0 451

Szia Fürösztölő!

"... miért írsz ilyeneket, ha nem vagy tanító..."

Valószínűleg azért, mert gondolkodó ember vagyok, és nem azért, mert hogy tanító lennék. Ha én itt tanító vagyok, akkor mindenki az, aki leírja véleményét bármelyik topikban. Ez esetben te is az lennél, hiszen te is leírtad (itt is) véleményedet. De nekem más fogalmam van a tanítókról. Szerintem nem az a tanító, aki megosztja másokkal a véleményét, hanem az, akinek az is az életformája.

"... hol van ez a Bibliában?"

Ha Isten előre kigondolt szabadító tervére gondoltál e kérdés leírásakor...

"Megismertetvén velünk az Ő akaratjának titkát... melyet eleve elrendelt magában, Az idők teljességének* rendjére nézve, hogy ismét egybeszerkeszt magának mindeneket a Krisztusban, mind a melyek a mennyekben vannak, mind a melyek e földön vannak; Ő benne, a kiben vettük is az örökséget, eleve elrendeltetvén annak eleveelvégzése szerint..." (Ef. 1:9-11)

*"Mikor pedig eljött az időnek teljessége, kibocsátotta Isten az ő Fiát..." (Gal. 4:4)

"Isten előre ismeri a jővőt? De hát, Ő számára nincs is idő!"

Ha nincs számára idő korlát, akkor még inkább ismeri azt, amit mi jövőként fogunk fel. A lényeg az, hogy tudja azt, amit mi még nem.

"... a "mi " többesszámban van..."

A Biblia egyértelművé teszi, hogy az Atya (aki a fő), a Fiú (Jézus Krisztus) és a Szentlélek (Szentszellem) együttesen munkálkodnak.

"... Pál szerint a Tóra helyett adatott az evangélium..."

Hol mondja ezt Pál?

""Szerintem (saját vélemény) Istennek az a célja ..." És ha még sem?"

Tévedhetek, ahogy minden ember.

"... mi történt volna ha nem vétkezik?"

Szerintem erről nem beszél a Biblia. És hogy én miként gondolom? Ha nem vétkeznek, akkor nem buknak el...

"Te olyan dolgokat magyarázol bele a Szentírásba, amelyeket a tévtanítók szoktak. Nem vagy Te az?"

Úgy látom, hogy számodra az vagyok. Jól látom?

""Mert Isten nem játékokat, bábokat vagy gépeket teremtett, hanem értelmes lényeket, akik saját döntéseikkel irányíthatják életüket" Magyarázatodból az következik, hogy értelmes gépesbábokat teremtett játéka céljából."

Nem tudom, hogy mit értesz az "értelmes gépesbáb" elnevezés alatt.

"Ezek szerint, akik nem olvassák a Bibliát nem is tudják ezt, ergo az nem is vonatkozik rájuk."

Erről volt szó az előző hozzászólásokban... Ha nem ismerjük Isten szándékát velünk kapcsolatban, attól még az Istennek van szándéka velünk. Mégpedig a következő: "azt akarja, hogy minden ember idvezüljön és az igazság ismeretére eljusson". (1. Tim. 2:4)

"Nem gondolod, hogy tévúton jársz?"

Ha szerinted tévúton járok, akkor kérlek, bizonyítsd be azt a Bibliából.

Előzmény: Fürösztölő (449)