cloaked Creative Commons License 2004.11.21 0 0 450

Sziasztok..

"- Isten előre ismeri a jővőt? De hát, Ő számára nincs is idő!"

Tudod mit jelent az a szó hogy erőltetett?:) Ez a mondat sztem csak azért nem ugrott szét azonnal mert jól megírták a szövegszerkesztőt.. Mégis hogy függ össze ez a két mondat egymás tagadásaként?

Ha számára nincs idő akkor gond nélkül látja egészként a dolgokat. Azaz azokat is amit Te jövőnek nevezel..

"...nem a szabad akaratra utalnak, hanem egésszen másra!"

Ha ő a végső (és mivel a "rendszert" ő teremtette ezt feltételeznünk kell) akkor az ő hasonlatosságára teremtett embernek a rendszeren belül nincsenek a teremtés által felállított korlátai, csak magának hozhatja, és hozza is létre azokat.
Más kérdés, hogy embertelen időkön át kell fejlődnie hogy valódi hasonlatosság jelentkezzen, mert egy lelket nem lehet tapasztaltnak, fejlettnek teremteni! Egy papírlapot nem lehet írással tele legyártani, mert az nem írás lenne... Meg nem történt dolgok nem adhatnak semmit.

>>"...elhatárolódjon attól végleg, mint hiábavaló rossztól."

És ha még sem? Te látod amint elhatárolodik?<<

Igen. Az ember szaporodik és nem tudom honnan jön évente ez a sok millió új elmeháborodott akik szinten (szint alatt) tartják a lakosságot, de személyenként igenis felismerhető időnként a kiismert bűnöktől való megundorodás és azok elvetése, annak ellenére hogy nagyon jól tudja, tudná még élvezni... lehet hogy utána elfelejti az egészet és időnként visszaesik, de hát ember, ne várj tőle sokat... Sok idő kell neki minden érték eléréséhez...

"Attól, hogy birtokban volt nem következik az osztozási szándék."

De az sem, amit írtál. Mint valami hibbant Smeagol a gyűrűvel, tartogatja magának a szeretetet meg a mindneséget mi?:) és mégis mit csináljon vele?;Đ Semmi értelme megtartani őket. Nem fogyóáruk. És még csak értelme sincs elzárni mások elől mert azzal a saját magányát biztosítja. És ha osztozni akar rajta? Mit veszít ami számára fontos lehet?

>>"Attól, hogy Isten enged minket dönteni, még ismeri előre döntéseinket. "

Ez teljesen értelmetlen Isten szempontjából.<<

Engem is így tanított meg régen millió dologra. Valahogy fel nem fogom neked ez mitől értelmetlen....... mondja nei hangosan, hogy jajj ember ne úgy csináld? úgyis úgy csinálja.. aztán majd egyszer tanul belőle. Azt hiszed lehet másképp tanítani az embert? Amíg nem adsz valamit a kezébe valahogy, addig nem képes sem felfogni, sem hinni benne... Itt az indexen úgy veszem észre, sokan túlbecsülik ezt a fajt....
Vagy esetleg akadályozza meg a tettet? Akkor az ember nem fejlődik semmit... még mindig az alma után ugrálna.. elhiheted:) Érdekelné is őt hogy mi a jó neki, ő jobban tudja, elvégre ő az ember;ĐĐĐ

"Ezek szerint, akik nem olvassák a Bibliát nem is tudják ezt, ergo az nem is vonatkozik rájuk."

A Bibliából megismerhető az öröklét lehetősége. Meg máshonnan is. Nekem ez vallástól független forrásból is egyértelmű lett... az lesz előbb-utóbb másnak is. Főleg utóbb. De ez már nem a mi dolgunk:)