erdeitündér Creative Commons License 2004.11.19 0 0 440

Kedves lsr!

Nem szívesen kotyogok vallási témákba, mert nem vagyok benne járatos. Amit én gondolok a Bibliáról, Jézusról:

A bibliai történetek egy része igaz lehet, és létezhetett egy Jézus nevű ember, de nagyon sok a hozzáfűzött „mese”.

Hiszen az evangélisták, akik lejegyezték a Jézus életét: születésének, tanításainak, az emberekért vállalt kínhalálának, keresztrefeszítésének történetét, nem lehettek szemtanúi az eseményeknek. Így ami szájról szájra terjedt, sok-sok év alatt mennyire átalakulhatott. Szinte törvényszerű, hogy nem lehet 100 %-ban a valóság. Hisz ha egy mai történet átmegy csak 5 fülön-szájon, az is mennyire megmásul, arról nem is beszélve, hogy a szubjektív érzelmek is torzíthatnak.

Szerintem a csodatétemények is valószínűleg a fantázia szüleményei. De kételkedek, nem azért, mert semmit sem hiszek, hanem mert sok mindent lehetségesnek tartok. Ha valóban voltak csodajelenségek, akkor a következőt gondolom róla:

Mi emberek ismerjük az „anyagból-energiát” elvet. (Pl. belső égésű motorok működése)

Viszont nem ismerjük az „energiából-anyagot” elvet. Ez már a teremtés privilégiuma. Az állatok egyik elvet sem ismerik. Mi emberek az egyiket. Isten (ha van) mindkettőt és még ki tudja hányat… Amikor tehát Jézus halat szaporított, energiából teremtett anyagot - ami ott volt „körülötte” mindenhol és benne.

Üdv: Éva

Előzmény: lsr (438)