dbezoli Creative Commons License 2004.11.15 0 0 26

Ezt a szakbarbár dumát, azok találták ki, akik ezzel akarják takarni, hogy az ő diplomájuk valójában nem ér semmit. (Nem azt akarom ezzel mondani, hogy minden nem reál diploma nem ér semmit, mert pl. a nyelvtanárnak, nyelvtantanárnak van haszna. Itt az pl. irodalmi elemzőkre, filozófusokra, esztétikusokra gondoltam.) Több órájuk arról szól, hogy a tanárok bebeszélik nekik, hogy ők a szellemi elit és hogy fontos, amit tudnak. Pedig... Mostanában egyre kevesebb kereslet van is rájuk a munkaerőpiacon. Meg is értem. Logikus: Ha veszek egy gépet, akkor kifizetem az árát, amiben benne van a tervező és a gyártók bére is pl.

Egy filozófus hablatyolásáért persze sose fizetnék. Nem érdekel. Nem értem miből élnek meg... (De értem: sajnos az állam és pl. televízió vezetésben is ilyen beállítottságú emberek ülnek és a döntéseik nyomán sajnos az én pénzemből is juttatnak nekik. Pl. az rengeteg felesleges felmérés és elemzés készül az adófizetők pézéből (nem azt mondom, hogy mind felesleges, hanem hogy rengeteg.))