"Ezt a zsidóktól kellene megkérdezned"
Nem, Tőled kérdeztem és a válasz: mert nem fogadjátok el még az Osz. vonatkózó zsidó magyarázatot sem, pedig az sokkal korábbi mint a Tietek.
"Nem érzem magamat egyiknek sem. A Biblia útmutatását maradéktalanul betöltő kereszténységhez szeretnék tartozni."
Ez nem érzésen mulik, hanem tudáson, mert aki nincs tisztában hitének alapjaival az nem tudja megkülönböztetni magát másoktól.
"Nem vagyok több másoknál, ezért nem is adhatok többet náluk. Tanítónak sem gondolom magam, csak egy egyszerű ember vagyok. "
Így van, de vannak akik ezt hiszik magukról.
Nos aki nem érzi magát tanítónak az ne tanítson, erre kérje meg a teológiai vezetőjét.
"Tévedsz, hiszen ha elég lazára veszed a kapcsolatot, akkor minden összefügg a Bibliával."
Sőt még annál is több. De éppen ezért, amíg valaki nem sértő módon teszi ezt, addig érdemes odafigyelni: mert "mindent vizsgáljunk meg," mielőtt döntünk.
"Ezen emberek írásai nem részei a Bibliának."
Hát most nem. DE, ha te tudod miként alakult a felvett könyvek összessége, akkor azt is tudnád / mint ahogy tudod is /, hogy a kat., a ref. és a TaNaK is eltér egymástól.
Tehát ez csak zsinat kérdése, éppen ezért megtörténhet, hogy belekerül.