Zöldlomb Creative Commons License 2004.11.14 0 0 267

Kedves Gépdoki, kedves hozzáértők!

Örömmel olvastam a permetezőkről szóló diskurzust, és ez kérdéseket szült a fejemben.

Az van ugyanis, hogy többször többen megkértek már engem, hogy jól permetezzem már le az ő igen féltve óvott kerti díszfájukat. Fiatal voltam, így hát felmásztam a puttonnyal és pumpáltam mint a kisangyal. Aztán lejöttem és azt gondoltam, hogy ez finoman szólva is ún. "női munka".

A második generációt kollegám gányolta össze, szivattyúkból, hordókból, meg magasnyomású mosóból. Ennek segítségével nagyjából 10 méterig felérünk és koncentráltan tudunk lemosó permetezéses akciókat végrehajtani. Evvel az eszközzel az az egy gond van csupán, hogy kell hozzá agregátor, meg tartály, meg mifene és ez elég macerás, meg olyan ocsmány a gép, hogy az valami gyönyörű már.

Néha-néha a hálón lézengve kajtatok permetezőgépeket  keresve, de az én céljaimnak megfelelővel még nem hozott össze a sors. Kérdezlek titeket, hogy van-e a látókörötökben olyan gyártó, vagy gép, vagy tapasztalat, ellesett technikai trükk, ami alkalmas olyan feladatokra, hogy mondjuk odatolom a vontát a fa közelébe, és egy kb. 20 méteres fát szépen le tudok tüsszenteni az aktuális reagenssel.

Látott már valaki ilyet egyáltalán? Vagy hogyan csinálják ezt azok a gazdag szakemberek, akik pl gesztenyefákat tüsszögnek az aknázómoly ellen?

Tapasztalataitokat, ötleteiteket várom,

Üdvözlettel,

Zöldlomb

Előzmény: gépdoki (266)