gépdoki Creative Commons License 2004.11.13 0 0 265
Szia kika11!

A motoros permetező gépek kiválasztásánál elsődlegesen nem a terület nagyságát, hanem a fák magasságát és számát kell figyelembe venni. Minden motoros kerti gépre igaz - a permetező gépekre különösen - hogy gagyit nem szabad venni még akkor sem, ha a pénztárcád inkább az olcsóbb felé húzná a szíved. A vásárláshoz nem szív, hanem átgondolt számolgatás kell. Az olcsó gépek alkatrész ellátása és szervízháttere általában nem megoldott. Ezt gondold végig!
Ha elromlott a permeteződ, a kártevők 1000-rel támadnak, és az olcsó permetezőgépedhez nem kapsz alkatrészt! Na melyik az olcsóbb?

A SOLO permetező gépek a jobb minőségi kategóriához tartoznak, és az alkatrészellátás is viszonylag megfelelő.

A STIHL SR 340 motoros permetező a piacon pillanatnyilag a legjobb (szerintem) és az alkatrész és szervizháttér is a legjobban van megoldva kishazánkban. Igaz, hogy egy kicsit drágább, mint a SOLO.

Léteznek olcsóbb gyártmányok is, Pl. OLEO-MAC AM 180 (kb. 95.000,- Ft), vagy a CIFARELLI (kb. 85.000,- Ft) - azokkal a hátrányokkal, amit az előbb már leírtam.

A permetező gépek esetében a gyártók/importőrök nem nagyon szoktak akciót szervezni, esetleg a kiskereskedők helyi szervezésben néha-néha. A STIHL április-május környékén szokott kb 8-10%-os árengedményes akciót rendezni. Ezt megvárni szerintem nem érdemes, mert év elején amúgy is várhatóak áremelések.

Remélem tudtam segíteni: Üdv. gépdoki
Előzmény: kika11 (243)