oleg gontar Creative Commons License 2004.11.11 0 0 38

Munkahelyemen vegyes geppark van, csak a maceket kell karbantartani, a winek mennek siman. (OS9 egy borzalom, instabil, az a csoda, ha nem fagy le. Sajnos nalunk azok vannakl)

Az x meg még gyerekcipoben jar......  par napja 400 MB-nyi biztonsagi javitast, hotfixet, system upgredet szedtem le a mac x -re. A virusirtoval jobb, ha megbaratkozol, mert pl a melissa a mac x-re is veszelyes volt (valami maces honlapon olvastam epp ma). Ismerosomnek meg bekoszontek az internetrol... (x-es gepe van, bepanikolt, format es ujrarakta. Az Apple kihozta a fixet, mondvan az mar javitja a mac x atjarohaz jelleget, de nem javitotta. Valamikor kesobb azert csak kijott a tenyleges javitas) Az NT technologiajahoz kepest egy primitiv 98SE-m van evek ota stabil, semmi gond a registryvel. Persze rendszeresen karbantartom, virusellenorzes, spyware removal...... A tuzfalat meg nem veletlenul tette bele az Apple. Hidd el, szukseg van arra macintoshon is! A monitorokkal kapcsolatban: http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=38812142&t=9004049

Az Apple elore menekult, amikor UNIX alapokra helyezte az oprendszeret. Mas megoldas nem volt. Ha ezt nem lepi meg, akkor a mac gepek eltuntek volna. Ma mar nem lehet letolni a userek torkan egy 9-es systemet. (az annyira primitiv...). Muszály volt valamit tenni, igy leptek egy olyan iranyba, amely homlokegyenest ellenkezo iranyban volt az Apple addig kepviselt iranyelveitol: semmi matatas, csak mukodik. Persze nem mukodott, csak lefagyott. Az Almalap meg evek ota tanitja az olvasokat a biilentyuzettel beviheto parancsokra (tipikus Unixos vonas), holott, korabban a mac (a lefagyasai mellett) arrol volt hires, hogy mindent grafikus feluleten kattintgatva lehet elintezni). Emellett az Apple atlepte sajat szabvanykovetesi bojkottjat, igy az Almalap kenytelen tanitani a usereket a megkotesekre (pl.: gepnev nem, lehet akarmi (DNS szabvany a hostnevekre), stb., stb.), mert korabban barmilyen nevet adhattam a gepnek, mert nem kellett illeszteni DNS szerverhez. (helyette volt a doglassu es butacska AppleTalk)

Nemi odafigyelessel a sarki szamtechboltban is megvehetem a cuccokat a macbe (persze nem a legujabbat, mert azt nem tudja lekezelni). Marad az alaplap, amit az Apple gyart. (meg persze egy rakas egyebb kiegeszito kutyu). Vagyis a Macintosh kihalt, az Apple egyszeru osszeszerelove valt (na jo, azert gyart is valamit, pl.: alaplapot.......). Az oprendszer meg mar Unix based, nem a sajat talalmany, mint az a szegenyke classic volt. Ma mar a macintosh sem tobb, mint egy egyszeru PC. Ha Classic van rajta, akkor egy doboz nyugtato kell hozza....  A windozzal is sokat sziv(hat) az ember, de sosem ertettem, es szerintem nem is fogom, de probalom, azokat, akik elajulnak a Macintosh-tol. ("Hogy a 9.2.2 milyen jo....." biztos jo, de ha meg akarok nyitni pl egy nehanyszor 10k-s textfilet (es persze modositani is) akkor gaz van, mert ez arrfele problema.......az X viszont tele van lehetosegekkel, nem is csoda, hiszen az mar nem az Apple szornyszulottje, hanem UNIX!!!)

Erdekes megfigyeles, hogy a wines pc-sek gyakran szidjak a windozt, a mekes pc-sek meg szinte csak dicserik a meket 

Előzmény: Törölt nick (36)