Hali Mindenki!
Nem flame-et szeretnék kirobbantani, és nem az örök „mac vs pc” vitát akarom folytatni / újrakezdeni / stb. !DE! ne hordjunk már össze ennyi okosságot, és főleg ne habzó szájjal!
Csak szemezgetek:
„- mert a mac-en a lefagyas ismeretlen fogalom”
Elmondanám, hogy 4 éve nyúzom a mac-et, de az otthoni pc-m stabilabb, mint a munkahelyi mac-em. Következtetés: egy jól rendben tartott pc tud olyan jó lenni, mint egy mac, és egy elhanyagolt mac tud úgy „múködni”, hogy az ember az ablakon kikívánja.
(Persze mac-en sem mindennapos a fagyi ez tény, de előfordul, hogy el-el szállnak dolgok)
„- mert a kocsog windows mindenfele aktivacios baromsagokkal szorakoztat. ”
Nekem valami egyedi w*n-em lehet, mert semmi ilyesmivel nem találkoztam. (Vagy lehet, hgoy igen de az már olyan régen volt, hogy nem is emléxem. Talán amikor installtam, úgy 2-3 éve)
„- mert az OSXben nincs registry, meg hasonlo szarok, amik rendszeresen elbaszodnak¸
Fura. Az én registrym nem szokott elbaszódni. Igaz én fordítok rák hébe-hóba (mondjuk havonta egyszer) pár percet, hogy rendbetegyem. Bár ilyen sűrűn azért a mac-et is ráncbaszedem egy kicsit.
„- mert OSXen firewallra sincs szuksegem,”
Szerinted! :-) A tűzfalra nem azért van szükség, mert egy rendszert idióták írnak (vagy nem), hanem azért mert a hackerek sem idóták :-)
„- mert mert a macintosh-ban, 1-2 erosebb modelltol eltekintve, NINCS AKTIV HUTES. ”
Emlékeim szerint a G3-as nem volt akkora erőmű, oszt mégis van benne aktív hűtés. Az iMac-ek szintén nem erőművek...
„- mert az Apple osszes monitorja kalibralt es pengeeles ”
Azt ugyan nem tudom, hogy kimondottan az apple monitorok mennyire élesek és színhelyesek, azt viszont tudom, hogy azok a moncsik amiket mi használunk némi színkalibrálásra szorultak alapból, pedig nem „junoszt” márkájúak :-)
Mindettől függetlenül osztom, hogy megvannak a maga előnyei, és jó tud lenni. Továbbá én sem csípem a m$ ablakkezelőt, de egy hétköznapi felhasználó számára több előnye van, mint egy mac-nek.
Szerintem! :-)
üdv:
dingo
aki pc-jével ugyanúgy elégedett, amint a mac-kel amit melóra használ