Úgy értettem, hogy a babán és a hozzá tartózó dolgokon kívül nem híztam plussz kilót. Én bármilyen könyvet, vagy cikket olvastam, abban mind az volt, hogy a terhesség végére 12-15 kg jön össze, és ennek a legnagyobb része a baba, méhlepény, a szervezetedben felhalmozódott víz, a melleidben megnövekedett szövetek, és egy kis tartalék a szoptatáshoz. Nekem a szülés után - mire a 6. héten ellenőrzésre kellett mennem - már visszaállt a régi súlyom. Így értettem, hogy nem híztam.
A hízás meg szerintem alkati kérdés, de nem jó, ha sokat hízik az ember, mert az a saját szervezetét is nagyon megviseli és utána leadni nagyon nehéz. Ezt láttam a sógornőmön, aki sokkal többet hízott, mint a fenti súly. Hidd el, a végére neked is össze fog jönni kb. 12 kg, hiszen a baba még csak most kezd el igazán növekedni. Bár lehet, hogy ez már a többedik terhességed, és akkor meg úgy is tudod. És az sem jó, ha nem eszel eleget csak azért, hogy nehogy sokat hízz. Egy egészséges egyensúlyt kell tartani az étkezésben, változatosan - sok zöldség, gyümölcs, fehérje, azért ch is naponta többször, de egy-egy alkalommal kis adagot kell enni és akkor nincs gond. És napi 1,5-2 l folyadék.
Én sem ettem órára pontosan, és én sem méregettem gr-ra a ch-t, csak az elején. Aztán egy idő után már tudtam, hogy miben mennyi van.
Az inzulint én is túlzásnak tartottam. Gondolom ahány kórház annyi szokás. Mivel az első terhességkor is előírták, most megint van rá esélyem. De még nem voltam dokinál, viszont figyelek a ch-ra.