Munchausen Creative Commons License 2004.11.10 0 0 212

Mostanában tartózkodtam a politika fórumra való írástól, egyrészt nem volt miért, másrészt a mostani magyar politikai helyzetet, az egymással szembenálló felek viselkedését károsnak tartom a nemzetre nézve bármilyen köntösbe is csomagolják mondanivalójukat. Mindkét oldaltól a lehető legnagyobb távolságot szeretném tartani. Ebben a kérdésben azonban kivételt teszek, mert ez most szerintem nem aktuálpolitikai téma, hanem a határainkon túl élő magyarokat illetően, majdhogynem sorskérdés. Nem dughatjuk homokba a fejünket, nem mondhatjuk azt, hogy nem megyünk el szavazni, nem mondhatjuk azt, hogy nemmel szavazunk, mert ezzel a lehetőséget vesszük el tőlük. Tudom, hogy lesznek akik az igennel vissza fognak élni, a határainkon túl élők esetleg gazdasági előnyők szerzésére, a határainkon belűl élő politikailag elkötelezettek pedig elképzelhető, hogy szavazatszerzésre is megpróbálják majd kihasználni ezt, de ez legyen az ő szégyenük, semmiképpen sem érzem úgy, hogy az igen esetében bármiféle lekiismereti felelőség terhelne, a nem esetében már egészen másként látom, szóval lehet, hogy meglepő, de jómagam az igenre voksolok.

ps: Mellesleg a nemzeti, érzelmi húrok megpendítésével rövid távon kierőszakolt, kiügyeskedett politikai előnyökről a történelem bebizonyította, hogy nem hosszú életüek, ez gondolom sem az u.n. balos, sem az u.n. jobbos olvtársak előtt nem ismeretlen tény.

Előzmény: alfredoo (211)