Sophia_ Creative Commons License 2004.11.10 0 0 656

"Ha egy más vallású ember elkezd szórakozni velem, és közben úgy áll a dolog, hogy az ő vallása szerinti emberek összevissza hazudoztak, rágalmaztak, pereskedtek testvéreimmel, keresztbetettek, ártottak ahol csak tudtak testvéreimnek, ha engem minden szektásnak lehordtak, ha szervezkedtek, és ..., ha mindenáron igyekeztek sok teljes evangéliumi keresztény működését lehetetlenné tenni, ha ferdítik, félrefordítják a Bibliát, ha .... és engem is megtalál ok nélkül egy forcli tagjuk, akkor én nem becsmérlem a más vallású embert, hanem szólok és tanúskodom rettenetes vallásuk ellen."

Kedves CSerfa, én maximálisan tiszteletben tartom, ha Te nem akarsz beszélni valamiről. A fenti írásodból viszont eleve valamiféle előitéletet érzek a reformátusokkal szemben, mintha azok között nem is lehetne élő hitű ember.

Pedig én ismerek ilyet, nem is egyet. Úgy gondolom, a túlzott általánosítás nem jó semmiben, és ha mondjuk egy olyan református olvassa az írásod, aki nem is fórumozik, soha nem is bántotta a karizmatikusokat, mit gondolsz, annak hogy esik ez?

Lehet, hogy ezek alapján azt gondolod, hogy én meg elfogult vagyok, pedig szó sincs erről.

Üdv: Sophia

Előzmény: CSerfa (653)