Legkézenfekvőbb elmenni egy könyvesboltba (vagy könyvtérba) és ha jól emlékszem Helyes Lajosnak van egy paradicsomtermesztéssel foglalkozó viszonylag új könyve, azt érdemes megnézni. (mostanában pl. a cora könyvrészlegén láttam)Az interneten szakmai precizitású anyag, ekkora terjedelemben egy helyen magyarul nem nagyon található. (ha nem gond az angol akkor akár a netről is összelapátolhatod a kívánt terjedelmű irományt)
Itt: http://www.mkk.szie.hu/dep/kerteszet/ta/zoldseg/parad/szabadf.htm van egy-két használható (kiindulási alapot képező) ötlet, de még jócskán kell rajta dolgozni, hogy a terjedelem megfelelő legyen. Könyvtárban (főleg ha valami szakmai/egyetemi/főiskolai) szvsz egy nap alatt össze tudod szedni.
---
Frint!
Titokban én is arra gondoltam, hogy rádtukmálom a kincseimet mert biztosan jó kezekben lesznek :) Most sok az elintézni valóm, de egy-két héten belül minden tisztázódik és akkor örömmel venném, ha számíthatnék rád. Londonországba megyek, sajnos művelhető méretű kertre egyelőre nincs kilátás, így asszem pótszerként belekóstolok a Kilgore által tökélyre fejlesztett erkélykertészetbe! Az biztos, hogy online maradok a fórumon, hogy legalább virtuálisan kertművelhessek :)
Kilgore!
A tervek sajnos átütemeződnek, de 2-3 év múlva mindenképpen megvalósítom azokat. A pelenkatelep kertészeti szempontból nem a legjobb hely (kicsik a telkek) Viszont van egy halastó egy völgyben, na annak környéke nem rossz hely, bár télen elég kalandos :) Egyébként elképesztően sokan települtek ki Pestről fiatalok és idősebbek vegyesen. Kocsival nem olyan rettenetesen sok idő munkába járni sem. (hozzátok én kb 35 perc alatt érek oda, kényelmes öreges tempóban) S bár nem egy Dunakanyar szépségű táj, mégis felüdülés egy aszfalt-univerzumban élő számára.
No, loholok , üdvözlet mindenkinek!