11.p
2004.11.08
|
|
0 0
48
|
Hogy miért kell mindig ide visszatérni, és nem a tibetiekhez vagy az ujgurokhoz, azt értem ugyan, de rettenetesnek találomBiztos vagy benne, hogy kettőnk közül beléd szorult kevesebb előitélet:-) A topicban felmerült egy olyan megközelítés: a kommunista kisérlet modernizációs fordulatot jelentett a cári birodalom népeinek, ezért a szovjet megszállást történelmi kontextusba helyezve kéne szemlélnünk, és nem holmi kis suttyó k-európai provinciális nézőpontból. Erre reagáltam én úgy, minden helyzetre és minden égtájra érvényes ez? Hoztam is példát. Mivel tudom hogy cionista vagy, pont ide illőt. Egy lengyelnek más példákat hoztam volna, mert oda az passzolt volna. Mint ide az alanti, mert gondolom ha a szovjet birodalom terjeszkedését firtatom veled vitatkozva, nem a finn-szovjet háború említése a leghatásosabb példa. Valszeg az nem indukált volna benned olyan túl nagy empátiát. És ha visszaolvasol, látszik, itten most pont nem a fasiszta k-európai szemétdombi egerek a monomániások.:-) Isten bizony nem sértő szándékkal írom, de tudod néha te vagy itten a zsidó Macisajt. |
Előzmény: Állományjavító (47)
|
|