Az eredetiben arról van szó....alma az magatoknak is egy kiló legyen, meg másnak isPont ezt kértem számon rajtad:-) Felénk és keletebbre kívánatos volt a kommunista erők terjeszkedése, bármibe is került ez az itt élőknek. Modernizálta Oroszországot, lerohasztotta K-Európát. Mellesleg belehalt pár tízmillió ember, no de hát kicsire nem adunk, még a végén elveszünk a részletekben. Ilyen szemlélettel nem értem mi bajod van a Harmadik Birodalommal, hiszen ha elég időt hagynak neki a Szövetségesek, megteremti az egyesült Európát. De némi szépségfolt azé a nácizmus üde kis pofikáján is volt, de úgy látszik az ilyen csak engem zavar, téged nem. Fő a végeredmény ugye, a módszerek mellékesek. Ha vonzónak találunk egy célt, akkor bármi áron, és bárkin átgázolva, tömeggyilkosságokon keresztül is. Tisztára mint a Hamasz:-)
Érdekes egyébként ez az almás dolog tőled, mert megvan -itt az Indexen igen hangossak- ennek a szemléletnek a tükörképe is, a széljobb és a szélbal pont fordítva gondolja mint te. Itten bolsevik csürhe garázdálkodott, ellenben azért volt a vörösökne is jó oldaluk is, hiszen aktívan támogadta a
haladó arab nemzeti mozgalmak felszabadító harcát a
reakciós Izrael Állammal szemben. Az egyik kiló almád -magyar szempontból- a fasisztoid magyarok leigázása, a másik kiló a cionista entitás megsemisítése. Valakinek ez előbbi tetszik, valakinek az utóbbi. Nekem személy szerint egyik se, de hát az már legyen az én gondom:-)
Az utolsó bekezdésedre, csak annyit, ha nem
mi fogunk ítélkezni a Szovjetúnióról, akkor másról sem ugye? Mert más relációban is igaz,
ezzel a történelmi teljesítménnyel....szánalmas, nevetséges lenne. Mi ugyanazok maradunk, ugyanolyan multtal, ugyanolyan teljesítménnyel, pofánkat befogjuk. Igaz hogy lenne pár gondolatunk és véleményünk a zsidó-keresztény kulturkör két XX. századi vadhajtásáról, no de
szánalmas, légyszarnyi perspektívából merészelnénk itélkezni, olyat meg nem akarunk. Vagyis nem szólhatunk meg olyan nagy és sikeres nemzeteket mint a német vagy az orosz, még akkor sem, ha (ön)pusztító ideológiáktól vezérelve a liberális demokráciák felszámolását vették tervbe az öreg kontinensen. Mi csak kis
egérkék vagyunk a szemétdomról, tudjuk hol a helyünk, ilyet nem teszünk.
De mivel emlegetted itten ezeket az almákat, azokat meg egyenlően ugye, nem csak az antikommunizmus ugrott, hanem az antifasiszmus is. Vagy mégse?:-)