pénteken voltam benn az "állatkereskedésben".. sajnos nem igazán tudtam a tulajjal beszélni, mert valami nagy ketrecet bontottak szét (vevővel), így csak gyorsan tudott kiszolgálni a (gondolom) párja.
Megkérdeztem, hogy milyen nemü? Erre a fickó elkezdte nézegetni terráriumon keresztül.. Mondom: "Így nem fog kiderülni, hogy milyen nemü..." - végül megkérdezte a nőt, aki rávágta, hogy nőstény.
Amennyire odafértem megnéztem, akkor ippeg nem aludt, hanem mászkált. Egészségesnek tünt (már amennyire meg tudtam laikusként állapítani). Sajnos a becsempészés nem müxik, a párom észrevenné és oltári balhé lenne belőle..
Viszont voltam a Leguánban ma tücskért és vettem egy gekkós könyvet (mert még amit cebus ajánlottál, nem találtam boltban). A Tuatara füzetek sorozatban van, Mirtse Áron írta és Gekkók a címe. Sok érdekes dolgot olvastam benne, szép, színes fotók is vannak a benne lévő gekkókról, de ha látom, meg fogom venni az Általad javasolt könyvet is:)
Viszont okosodtam isa könyvből:), mert ugye abból gondoltam, hogy nem lehet három hónapos, hogy a pöttyei már egy felnőtt állat pöttyei. Viszont most a könyvben olvastam, hogy a pöttyök alapján nem lehet kort megállapítani, mert az nem életkor függő, hanem méretfüggő - ha elérnek egy bizonyos méretet, akkor lesznek jobban pettyesebbek.
Beszélgettem az eladóval, meséltem neki a szerencsétlen gekkóról, hát megvolt a véleménye az ilyen "kereskedőről". Azt mondta, hogy valszeg azért nincs buvóhelye (ami ugye stresszeli az állatot:(, mert ha látható, könnyebben megveszik.
További szép hétvégét:)
Kriszti