tehtube Creative Commons License 2004.11.03 0 0 1132
Ott fönn az olajhere egyértelmű. Alul a rudat finoman megzsíroztam és a gumiperelyben lévő csapágyba tettem pár csepp olajat. Nem kell soxor. Sajnos a friss A102-esemnél sem tudtam hogy jól olajozott vagy sem, ezért biztos ami biztos, megolajoztam. Most szét van eléggé szedve, de egy kontrol miatti bekapcsolás után észrevettem hogy már ennek is bugyborékol a vibrátója úgy, mint a korábbi A100-asomnak volt vala. Ez a scanner lekötését, szétszedését és kitisztítását jelenti, mert a sok olaj miatt nem "látják" a jeladó-fogó lemezek jól egymást. Ez a scanner rebuilt. Csinálhatom itt is. Kár hogy nincs itt olajnívó pálca :-)............................................... A Sanyorzó M102-ese a 760-as lezlivel nagyon ütős összeállítás, valaki biztos jól jár vele. Láttam, próbáltam. ..................... Ha még valakit érdekel, az E112-m "finomságait" mexüntettem, így most az is egy-az-egyben a hamisítatlan, ordas A100/B3 hangzásúvá vált. Az A100-hoz képest féláron (~600) bárki hozzájuthat egy gyakorlatilag A100 orgonához. (2×5 oktáv, 9-9 drawbar/manual, FOLDBACK!!!!, szelektív scanner vibrátó, 25-ös pedál, az orgonahang része kizárólag csöves, már a saját hangja is nadráglengető -> 15" + 2×8" Ja, és vadiúj állapotú, feszes billentyűkkel, szép külsővel) Anno csak 10%-al volt olcsóbb az A100-nál. Üdv mindenkinek.
Előzmény: jon lord (1131)