Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni.
WindowsServer2003 Standard-ot futattok, ami a Domain Controller (Tartomány vezérlő) feladatokat lát el, és ha legalább 5 kliens nagyjából egyszerre (+-5 perc) időintervallumban szeretnének a domain (tartomány) másik számítógépére (file szerverre) menteni, vagy az elmentett dolgaikat megnyitni, akkor lefagy jobbik esetben csak az Explorer (Intéző), rosszabbik esetben az egész kliens op. rendszer.
Sikerült felderíteni, hogy a servernél van a hiba. HW hiba is lehet elvileg, de a memóriát és a wincsit meg tudtam vizsgálni tesztelő programokkal, azokban nincs hiba. Ezért SW hibára gyanakszok. A hálózat iskolai rendszert lát el, ezért fontos, hogy az órákon az egész osztály viszonylag egyszerre meg tudják nyitni, ill. óra végén el tudják menteni a munkájukat. Létrehoztam tesztelés céljából a domainon (tartományon) belül egy másik file servert is, de azt sem tudják elérni. Lerövidítettem az elérési útvonalukat (fel „map”-eltem minden user (felhasználónak) a home könyvtárát), ami sokat segített a könyvtár elérésénél (ritkábban fagy ki az Explorer), de a mentési probléma nem oldódott meg. Minden frissítési lehetőséget letöltöttem az Internetről. Vírusra is gyanakodtam, de 3 nagy nevű vírus irtó alapján, nincs vírus a gépeken.
Találkozott már valaki ilyen hibával? Vagy esetleg van valakinek valami ötlete, amit még kipróbálhatnék? Ha valakinek bármi kis ötlet támad, kérem írjon, és azt nagyon meg tudnám köszönni.
Előre is köszönöm a segítségeteket!